Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
22:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Оперному театрі показали Сорочинський ярмарок

В Оперному театрі показали Сорочинський ярмарок
У Дніпропетровському академічному театрі Опери та Балету відбулась прем`ера мюзиклу «Сорочинський ярмарок».

Це не просто прем`ера вистави, це прем`ера музичного жанру. Ще ніколи мюзикл не був поставлений на сцені Дніпропетровського театру.

Композитор Олександр Злотник, народний артист України, написав цей твір у 2012 році. Вперше мюзикл побачив сцену Полтавського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. М. Гоголя, прем`ера якого відбулась 10 жовтня 2013 року.

Але саме режисер-хореограф Дніпропетровської постановки мюзиклу, Олег Ніколаєв, заслужений артист України, побачив інше лібрето. О.Вратарьов зробив його більш відповідним саме Полтавщині, а також слогу Гоголя, привніс до нього Дніпропетровський акцент. Музичне полотно було розширене. Додано сцени з циганами, великий шабаш чортів та яскравий танок «Гопак». Музика до нових сцен також дописана Олександром Злотником.

М.Гоголь казав «Без цигана ярмарку не буває, буз цигана щастя не буває».

Літній розкішний день у Малоросії почався безмежною, як океан, увертюрою, засяяв серед тиші і спеки, жагучим куполом схилившись на землею, здається, заснув. Самотньо тягся стомленими волами віз, за яким брів його хозяїн Солопій Черевик (заслужений артист України С.Гомон). На возі сиділа його гарненька донька Параска (Л. Задорожна). Оглянувшись, вона побачила парубків, що стояли на дорозі і заглядали на неї всіма очима, особливо Гриць (М.Єфименко), який забажав віддати все своє господарство за поцілунок дівчини. Тільки мачуха, як чорт (З.Каіпова, заслужена артистка України): «Щоб ти вдавився, паскудний бурлако! Щоб твого батька горшком по голові стукнуло!».

Так починається вистава не просто насичена музикою, а яка за жанром є музичною комедією, яка поєднує в собі музичне, драматичне, оперне та хореографічне мистецтво. Саме комічна опера та різноманіття пісенних музичних форм, динамічність дійства, відрізняють постанову від оперети.

У склад оркестру було додано електрогітару (С.Біленко), виконані прекрасні соло на гобої (О.Шульга), фортепіано (О.Келер). За допомогою ударних (Р.Ільїн) ми почули сімфо-джаз. Скрипка пронизливо співала в руках циган (Т.Пороховник, М.Ізмалкова).

Цікаво було переплетено українське село, ярмарок, сватання, історія ЧЕРВОНОЇ СВИТКИ, чортівня, шабаш, весілля. Веселі танці, хорове відлуння радощів та справжнього щастя у Сорочинці.

Мюзиклу бути! Великі оплески не відпускали акторів зі сцени. Глядач радий, тому мета здобута. Саме це бачить своїм продуктом режисер О.Ніколаєв.

А хто не зміг прийти, то 10 та 11 грудня 2015 року все повториться знов!

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Интересно..  (01.12.15 07:47): А крыша не течёт? Ответить | С цитатой
Баба Груня  (01.12.15 07:46): А пальтишко со смеху в какую цэну? Ответить | С цитатой
Леди Бу-Гага  (01.12.15 07:45): Гоп,- чина-най.. Ответить | С цитатой
кОНь В ПАЛЬТО  (01.12.15 07:44): Гарно гарцюють.. щэ б так и до бороны чиплялыся.. Ответить | С цитатой
Красная Шапочка  (01.12.15 07:43): ..історія ЧЕРВОНОЇ СВИТКИ.. - шо за театриса оперы и балета? Ответить | С цитатой
ЧёрнаЯ ж ОПА  (01.12.15 07:41): Пол-царства за поцэлуйчик.. Ответить | С цитатой
Варьете-водевиль  (01.12.15 07:39): В Оперному театрі показали Сорочинський ярмарок.. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте