Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 20 квітня 2024
01:03

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


11 липня 2019, 18:45

АМУ: ДФС беззаперечно зобов’язана надавати громадам звітність про нараховані та сплачені податки

11 липня Асоціація міст України звернулася до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням зобов’язати Державну фіскальну службу виконувати чинні норми Податкового кодексу України щодо надання за запитами органів місцевого самоврядування інформації в розрізі платників податків та видів платежів:
- про суми нарахованих та сплачених податків і зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків і зборів на відповідних територіях – щомісячно, не пізніше 10 числа місяця, що настає за звітним; про суми списаного податкового боргу;
- розстрочені і відстрочені суми податкового боргу і грошових зобов’язань платників податків; суми наданих податкових пільг, включаючи втрати доходів бюджету від їх надання – щокварталу, не пізніше 25 днів після закінчення звітного кварталу.
До Асоціації міст України надходять численні звернення ОМС про те, що територіальні органи ДФС відмовляють їм у наданні звітності про суми нарахованих та сплачених податків і зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків і зборів у розрізі платників.
ДФС у листі від 20.02.2019 р. до своїх територіальних підрозділів повідомляє, що інформація про сплачені податки та збори на відповідних територіях, суми податкового боргу по кожному платнику податків не може бути надана органам місцевого самоврядування, оскільки є інформацією з обмеженим доступом. Асоціація міст України вважає, що таке трактування ДФС чинних законодавчих норм є помилковим і спричиняє невиконання посадовими особами ДФС норм Податкового кодексу України. Про це АМУ повідомила Главі Уряду у листі від 4 квітня 2019 року.
Однак Мінфін та ДФС продовжують не виконувати чинні норми Податкового кодексу України – посадові особи територіальних органів ДФС відмовляють органами місцевого самоврядування у наданні звітності про суми нарахованих та сплачених податків і зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів і зборів у розрізі платників. Більше того, Мінфін у листі від 05.06.2019 року разом з ДФС висловлює позицію, що внесені до Податкового кодексу України, зміни, а саме доповнення пп. 12.3.3. п. 12.3 ст. 12, не є достатньою підставою для отримання за запитом органів місцевого самоврядування звітності.
Асоціація міст України наполягає на вирішенні питання надання органам місцевого самоврядування інформації в розрізі платників податків та видів платежів та наголошує на беззаперечності необхідності виконання територіальними органами ДФС норм Податкового кодексу України.
Детально позиція АМУ роз’яснена у листі до Глави Уряду за посилання:
http://www.auc.org.ua/sites/default/files/groysman_dfs.pdf





Останній раз редагувалося: 11.07.2019 18:46
Переглядів: 289
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті