Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
21:53

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


13 червня 2019, 19:38

Олександр Слобожан: Використання сучасних технологій – це запорука ефективного управління ресурсами громад

Про це виконавчий директор Асоціація міст України наголосив під час земельної конференції «Землі ОТГ: облік, управління, розпорядження», учасниками якої стали представники органів місцевого самоврядування, Мінрегіону, Держгеокадастру, фахівці та експерти у земельній та архітектурній сферах.
Організаторами заходу виступили АМУ, Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства та Держгеокадастр. АМУ на конференції представляли Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та аналітик з питань земельних відносин Тетяна Медвецька.
Олександр Слобожан, відкриваючи конференцію, відзначив: Все більше населених пунктів створюють об’єднані територіальні громади, зокрема, для того, щоб ефективніше використовувати можливості для розвитку. Земля – це потужний ресурс громад, для якісного управління яким потрібні: інвентаризація, моніторинг і облік на основі сучасних технологій. Саме інноваційні інформаційні технології допомагають ОТГ планувати розвиток своїх територій, залучати інвесторів, публікувати містобудівну документацію он-лайн і ставати більш відкритими та прозорими.
Виконавчий директор АМУ також додав, Асоціація міст України підтримує розвиток інновацій та ГІС-технологій для ефективного ресурсного розвитку територій громад та висловив впевненість, що Практична земельна конференція є дуже корисним заходом для представників громад.
Заступник Голови Держгеокадастру Олександр Краснолуцький у свій доповіді наголосив, що у 2019 році продовжується інвентаризація земель у 141 ОТГ і сучасні ІТ-технології дозволяють зробити цей процес більше ефективним.
Протягом конференції учасники розглянули практичні аспекти виконання робіт у сфері землеустрою та просторового планування й ефективного використання ГІС платформи. Також вони ознайомилися із готовими продуктами ГІС платформи, що дозволить зрозуміти реальні переваги використання такого інструменту управління територією на практиці.
Крім того, програмою заходу було передбачено розгляд таких питань, як:
- практичні та юридичні аспекти передачі земель колективної власності в розпорядження органів місцевого самоврядування,
- додаткові джерела фінансування програм розвитку ОТГ,
- сучасні тенденції просторового планування територій ОТГ,
- інвентаризація земель - основа ефективного управління земельними ресурсами громад. Соціальні та фінансові результати успішної інвентаризації,
- розроблення містобудівної документації на основі матеріалів інвентаризації: практичний досвід та переваги. Розроблення схеми планування ОТГ як необхідної умови розвитку громад,
- зміна меж населених пунктів: вплив якісної картографічної основи та містобудівної документації,
- геоінформаційні системи як інструмент для управління територіями ОТГ.




Переглядів: 232
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті