Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Ср, 17 квітня 2024
01:18

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


16 травня 2019, 10:31

Сурсько-Литовська ОТГ - життя після об’єднання

Представників регіональних ЗМІ 15 травня приймала Сурсько-Литовська сільська об’єднана територіальна громада. Журналісти місцевих телеканалів, друкованих та інтернет-видань відвідали громаду в рамках прес-туру «Сурсько-Литовська ОТГ - нова якість життя після об'єднання. Пріоритет - охорона здоров'я та освіта». Цей захід організувало Дніпропетровське регіональне відділення Асоціації міст України в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізується за підтримки USAID.
Під час прес-туру мас-медіа змогли на власні очі пересвідчитися в тому, як змінилося життя у громаді завдяки децентралізаційній реформі, познайомитися з вже реалізованими в ОТГ проектами та з перших вуст почути про перші перемоги і плани на майбутнє. Громаді, яка стала одним з піонерів об’єднання на Дніпропетровщині і справді є чим похвалитися. 2 відремонтовані дитячих садки. Один за кошти громади, інший за обласні кошти. Майже стовідсоткове оновлене вуличне освітлення населених пунктів, 9 відновлених доріг як в Сурсько-Литовському, так і в Новомиколаївці, облаштований фонтан, приведено до ладу площа біля пам’ятника.
Зараз у Сурсько-Литовській громаді за кошт обласного бюджету капітально ремонтують амбулаторію. Після завершення робіт тут буде сучасний медичний заклад, оснащений за останнім словом техніки. На ремонт, придбання меблів та медустаткування передбачено 28 млн грн.
З нетерпінням чекають у громаді і відновлення робіт на реконструкції Сурсько-Литовської ЗОШ, які зупинили через брак коштів. Діти займаються у дві зміни, тому щодня мріють про відкриття відремонтованої будівлі школи, що стане опорною. Не забувають у громаді і про культуру. Новомиколаївський будинок культури зараз на капремонті. По завершенню тут будуть дві зали для проведення різних заходів, одна з яких на 350 міць, чимало гуртків та жіночий клуб. Про нього вже зараз мріє директорка закладу, у минулому прес-секретар мера Івана Куліченка Тетяна Мазніченко.
Крім того, в громаді нарешті запрацювала програма «Чисте село». В її рамках прибрали усі звалища навколо громади, очистили посадки, впорядкували місця поховання та люди, переконавшись у стабільній та якісній роботи підприємства з вивозу сміття, яке двічі на тиждень приїздить до ОТГ, почали масово укладати договори. Вартість - 14.50 грн з одного людини на місяць.
Підсумовуючи прес-тур, Ніна Буряк, секретар сільської ради Сурсько-Литовської ОТГ відзначила, в їх громаді за 4 роки багато чого зроблено. Відремонтували дитсадки, дороги, майже 100 % відновили освітлення у в ОТГ. Однак попри це залишається і чимало проблемних питань. Втім вони радіють, що не згаяли час, об’єдналися і почали створювати комфортні умови для жителів. З 3млн грн до 12 млн. грн зріс їх бюджет у перший рік об’єднання. На 2019 р. їх бюджет нараховує вже 38 млн. А головне говорить, Ніна Буряк, змінюються люди. Побачивши позитивні зміни у громаді, зокрема, стали більш свідомими платники податків. Звідси і зростання бюджету. Який можна витрачати на розв’язання нагальних проблем ОТГ. Зокрема, у планах Сурсько-Литовської ОТГ створення міні-ферми та переробного виробництва, що дасть не лише нові робочі місця, але й додаткові надходження до бюджету. А головне, ми не зупиняємося. І продовжуємо всією громадою працювати, розвивати та прикрашати нашу територію і робити життя зручним та комфортним. Відзначає секретар сільської ради Сурсько-Литовської ОТГ Ніна Буряк.
















Переглядів: 305
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті