Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 20 квітня 2024
11:01

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


8 травня 2019, 12:22

АМУ: До бюджетів ОТГ та міст обласного значення треба передати не менше 65% від загального обсягу дотації на освіту та охорону здоров’я

Асоціація міст України, як захисник та представник інтересів громад звернулась до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням врегулювати ситуацію щодо забезпечення справедливого та неупередженого розподілу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я.
На засіданні Уряду 16 січня 2019 року Міністерству фінансів України доручили провести нараду за участю всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування щодо питань фінансового забезпечення органів місцевого самоврядування у 2019 році. На жаль, станом на 7 травня 2019 року доручення досі не виконано.
Також 9 квітня 2019 року під час першого засідання Координаційної ради з питань впровадження реформи у сфері освіти, що відбулось у м. Дніпрі, АМУ наголосила на необхідності посилення контролю за справедливим перерозподілом додаткової дотації ОДА. За результатами засідання Глава Уряду надав доручення Мінфіну разом з Міносвіти та МОЗ, обласними, Київською міською облдержадміністраціями, Асоціацією міст України опрацювати питання удосконалення критеріїв розподілу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я. Це доручення також не виконано і наразі питання залишається не вирішеним.
АМУ повторно наголошує, що затверджений розпорядженням від 16 січня 2019 р. розподіл не відповідає вимогам Бюджетного кодексу України щодо принципу справедливості і неупередженості, який визначає, що бюджетна система України будується на засадах справедливого і неупередженого розподілу суспільного багатства між громадянами і територіальними громадами, а щодо принципу субсидіарності, який передбачає, що розподіл видів видатків між державним бюджетом та місцевими бюджетами, а також між місцевими бюджетами ґрунтується на необхідності максимально можливого наближення надання гарантованих послуг до їх безпосереднього споживача.
З метою справедливого та неупередженого розподілу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я АМУ звернулась до Прем’єр-міністра України з проханням вжити дієвих заходів щодо перерозподілу дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами, спрямувавши до бюджетів об’єднаних територіальних громад та міст обласного значення не менше 65% від її загального обсягу.






Переглядів: 209
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті