Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
14:39

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


1 квітня 2019, 18:21

Олександр Слобожан: Сьогодні найважливіше - зберегти здобутки децентралізації та не допустити згортання реформ

П’ять років тому, 1 квітня 2014 року, Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. В основу цього документу лягли напрацювання Асоціації міст України і проект Концепції був підтриманий на засіданні Правління АМУ 25 березня 2014 року.
Фактично, прийняттям цієї Концепції була започаткована реформа з децентралізації, яка сьогодні визнається однією з найуспішніших серед реформ, що впроваджуються в Україні. За ці роки створено 782 ОТГ, триває активний процес приєднання громад до міст обласного значення, вже діють 25 таких громад.
Нові громади мають нові повноваження та ресурси, а значить – і нові можливості для досягнення якісно нового рівня життя для громадян. Цьому сприяють й секторальні реформи практично у всіх сферах місцевого самоврядування.
«Асоціація міст України протягом цих п’яти років є активним учасником впровадження децентралізаційних реформ – від розробки законодавчого поля і до практичної реалізації на місцях», - зазначив Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.
АМУ надає інформаційну, організаційну та консультативно-експертну допомогу громадам, проводить навчальні заходи для керівників та спеціалістів міських, селищних, сільських рад та об’єднаних територіальних громад. У структурі Виконавчої дирекції АМУ діє Центр впровадження децентралізаційної реформи, у регіональних відділеннях АМУ – Офіси реформ, де працюють регіональні консультанти. Головна мета – допомогти громадам практично імплементувати закони з децентралізації на місцях.
«Для місцевого самоврядування вкрай важливо, що реформування відбувається у постійному діалозі з Урядом та Парламентом, і провідником цього діалогу від імені громад виступає Асоціація міст України. Сьогодні, у п’яту річниці децентралізації, хочу наголосити, що нині найважливіше - це зберегти здобутки цієї реформи та не допустити її згортання. Адже спроможні громади – це запорука економічного зростання держави. Саме на досягнення цієї мети й спрямована Концепція, прийнята п’ять років тому. Я переконаний, що спільними зусиллями ми розбудуємо у нашій державі місцеве самоврядування європейського зразка, яке базуватиметься на демократичних ідеалах та забезпечить кожному громадянину гідне життя. Хочу побажати усім нам успіхів та наполегливості у цій справі», - сказав Олександр Слобожан.




Переглядів: 320
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті