Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
18:11

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


10 березня 2019, 19:21

Асоціація міст України погодила зміни до Порядку відшкодування збитків власникам землі

Асоціація міст України розглянула та погодила без зауважень проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам».
Одним з інструментів наповнення місцевих бюджетів, які використовують органи місцевого самоврядування, є плата за землю. Постанова Кабінету Міністрів України №284 від 19.04.1993 року, якою затверджено Порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам, унормовує стягнення плати за землю з недобросовісних платників такого податку.
Цей Порядок дозволяє виконавчим органам міст обласного значення стягувати плату за землю, зокрема, із землекористувачів, які використовують земельні ділянки без правовстановлюючих документів, у вигляді неодержаного доходу. Пунктом 2 Порядку встановлено, що розміри збитків визначаються комісіями, створеними РДА та виконавчими комітетами міських (міст обласного значення) рад. Однак дія цього Порядку не розповсюджувалася на інші органи місцевого самоврядування, зокрема, об’єднаних територіальних громад.
І саме Асоціація міст України виступила ініціатором змін та запропонувала замінити у переліку органів, які мають право створювати Комісію з визначення та відшкодування збитків власникам та землекористувачам, слова «виконавчі комітети міських (міст обласного значення) рад» на «виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад». Це дасть змогу виконкомам виконувати свої повноваження у сфері не лише розпорядження, але й здійснення самоврядного контролю на територіях, затверджених перспективними планами об’єднаних громад.
АМУ вважає, що це дозволить ОТГ здійснювати самоврядний контроль за використанням та охороною земель і забезпечить отримання додаткових надходжень до місцевих бюджетів у вигляді відшкодування збитків (неодержані доходи).




Переглядів: 599
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті