Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
12:28

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


26 лютого 2019, 09:45

Кошти дорожньої субвенції на автошляхи комунальної власності мають розподілятися за формулою, - АМУ

Асоціація міст України наполягає на прийнятті Урядом рішення щодо системного та формульного розподілу 20% дорожньої субвенції на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання вулиць і доріг комунальної власності. Відповідне звернення АМУ направила до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.
У Держбюджеті-2019 передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкцій, ремонту та утримання автодоріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах в обсязі 14,7 млрд гривень. Відповідно до ч. 2 ст. 103-1 Бюджетного кодексу України зазначені кошти можуть спрямовуватися на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах у розмірі не більше 20 відсотків обсягу такої субвенції. Розподіл цих коштів здійснюється ОДА за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері дорожнього господарства. Розповідають в АМУ.
Однак у 2018 році розподіл 11,5 млрд гривень такої субвенції був упереджений та несправедливий. У 8 областях взагалі не виділено коштів на вулиці та дороги населених пунктів, а в 6 такий обсяг не перевищував 10% від загального обсягу, передбаченого на область. В цілому загальний обсяг розподілених коштів субвенцій склав 1 млрд грн або 9,6 %. При цьому, наголошують представники Асоціації міст України, розпорядниками таких коштів були визначені переважно органи виконавчої влади. Лише у 7 областях розпорядниками такої субвенції були безпосередньо бюджети органи місцевого самоврядування (в повному обсязі розподілених коштів або частково).
В АМУ акцентують, відсутність чіткого формульного підходу при розподілі ресурсу на користь доріг населених пунктів призводить до суб’єктивного розподілу коштів субвенції обласною владою та до недоотримання бюджетами органів місцевого самоврядування задекларованого Урядом ресурсу на ремонт доріг комунальної власності у населених пунктах.
3 метою недопущення порушення інтересів ОМС, Асоціація наполягаємо на прийнятті урядового рішення щодо формульного підходу розподілу субвенції на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання вулиць та доріг комунальної власності у населених пунктах у розмірі 20 %, фінансуванні зазначених видатків у повному обсязі та визначенні розпорядниками нижчого рівня таких коштів бюджети органів місцевого самоврядування.




Переглядів: 822
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті