Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
11:58

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


15 лютого 2019, 17:54

Сергій Рибалка: «Потрібно кардинально змінювати владу і впроваджувати План реформ Олега Ляшка»

Народний депутат України від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка повідомив, що Міністерство фінансів планує до кінця лютого позичити значний об’єм коштів у валюті під гарантії Світового банку, а це означає, що влада прискореними темпами робить нові борги.
Про це він написав у своєму блозі на сайті Інформатор.
За словами політика, інфляція за минулий рік склала близько 10%, а Кабмін позичає через облігації у гривні в середньому під 19%.
«За останні місяці всі запозичення, зроблені Урядом та Нацбанком, поступово дорожчали. І більшість цих нових боргів потрібно буде погасити ще до кінця поточного року. Таких диспропорцій, коли позичають під відсотки, вдвічі більші за рівень інфляції, немає у жодній європейській країні. Для чого це робиться? По-перше, щоб втримати ситуацію до виборів. Мовляв, «влада забезпечила стабільність». По-друге, щоб роздати максимальні передвиборчі «пряники». Наприклад, видати людям на руки кілька мільярдів під красивим гаслом «експеримент з монетизації субсидій», – сказав Сергій Рибалка.
Народний депутат зауважив, що після виборів потрібно буде віддавати багато зовнішніх боргів на суму понад 7 млрд. доларів.
«За рахунок чого віддавати? На зростання доходів від нашого експорту сподіватися дуже важко. Навпаки, об’єктивне сповільнення зростання світової економіки точно призведе до погіршення ситуації для українських експортерів. На шквал прямих іноземних інвестицій очікувати також не варто. Минулого року їх було значно менше ніж у кризові 2009 чи 2013 роки. У бурхливий рік двох виборів інвесторів, готових вкладати гроші в економіку України, буде ще менше. І гроші наших заробітчан, які працюють за кордоном, можуть вже не врятувати», – наголосив Сергій Рибалка.
Він вважає, що можливість Уряду позичати на зовнішніх ринках стане ще дорожчою. «Тож восени владі буде все важче втримувати курс. І навіть якщо вдасться протриматись до парламентських виборів, після них може бути непереливки», – зазначив С. Рибалка.
Політик переконаний, що влада упустила кілька сприятливих років, обмежившись профанацією реформ і в черговий раз поставила Україну в ситуацію, коли її можуть втримати від чергової кризи лише кредити міжнародних фінансових організацій.
«Тому нам потрібно кардинально змінювати владу і впроваджувати План реформ Олега Ляшка. Лише його реалізація дасть змогу не просто стабілізувати ситуацію, а й поступово розвивати економіку України. Лише власна активна промислова та фінансова політика дозволять поступово збільшувати частку високотехнологічних виробництв. Лише так Україна стане більше заробляти і зможе прискореними темпами погасити зовнішні борги», – наголосив Сергій Рибалка.






Переглядів: 447
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті