Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 19 квітня 2024
08:54

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

fundsolidaritycomua


14 листопада 2017, 15:13

Реабілітаційний тренінг.

Для вихованців Запорізького будинку - інтернату провели реабілітаційний тренінг.

В Україні 167 тисяч дітей з інвалідністю, а це – 2% всього дитячого населення. Фактично они ізольовані від своїх однолітків саме в інтернатах і тому їм надзвичайно складно увійти у доросле життя. У підсумку менше ніж 10% випускників інтернатів інтегруються в суспільство.

Як повірити в себе, якщо ніхто не вірить? Саме під таким гаслом Запорізький філіал міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність» відвідав вихованців Запорізького дитячого будинку - інтернату. Для дітей та педагогів провели навчально - реабілітаційний тренінг.
Будинок-інтернат є соціальним медичним закладом для постійного проживання дітей, хлопчиків з дефектами розумового розвитку. В інтернаті 150 вихованців, серед них половина - сироти та діти без батьківського піклування.
Психолог фонду провів інтерактивний тренінг, на якому надавши консультативну допомогу як вихованцям, так і педагогам, що працюють з дітьми з особливими потребами.

«Наша мета - донести до розуміння дітей та викладачів, що дитина перебуваючи в інтернаті чи дитячому будинку багато на що здатна, вона може само реалізуватися. Ми хочемо допомогти дітям позбутися страхів та фобій, а також стереотипу, що у вихованця сирітського приюту немає нормального майбутнього, немає ніяких перспектив. Ми хочемо допомогти їм виявити приховані таланти. Виявляти творчий потенціал та допомогти цей потенціал розвити та вдосконалити».

Яскравий приклад вчений - Стівен Хокінг. Він змінив теорію виникнення світу сидячи в інвалідному кріслі. Що важливо, при цьомувін навіть не міг говорити.
У дітях є надзвичайна жага до життя! Вони уважно слухали та задавали багато питань, вони цікавляться, хочуть розвиватися, ставати краще та пізнавати нове. Це дуже важливо! Адже, якщо хоч до декількох вихованців нам вдалося «достукатися», їх життя може стати інакшим», - зазначив спеціаліст, психолог благодійного фонду.
Цей захід відбувся у рамках спецпроекту фонду - «Крок у майбутнє».

Мета цього спецпроекту допомогти дітям з дитячих будинків та інтернатів знайти своє місце в житті, адаптуватися, позбавити страхів і комплексів. Орієнтувати в майбутній професії та роботі. Дати зрозуміти, що вони не просто можуть інтегруватися в суспільство, а й що це їхнє законне право.







Переглядів: 1077
Усі записи автора | << | >>

fundsolidaritycomua  (14.11.17 15:15): Подробно на сайте:
www.mbfs.com.ua
Відповісти | З цитатою
Щоб залишити коментар вам необхідна реєстрація на сайті. Вхід
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті