Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 20 квітня 2024
16:05

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Radikalnaya


21 березня 2017, 18:13

Фінансовий комітет Верховної Ради дав НБУ час до кінця тижня для створення плану дій щодо російських банків

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської досягнуто домовленість, що до кінця цього тижня НБУ має надати Комітету план дій щодо банків із російським капіталом.
Про це журналістам повідомив Голова Комітету Сергій Рибалка після заслуховування на комітетському засіданні інформації Національного банку про запровадження санкцій щодо російських банків.
За словами Сергія Рибалки, на наступному сесійному тижні на засіданні фінансового комітету Верховної Ради заплановане обговорення цього плану.
Головне завдання Національного банку та Кабінету Міністрів України зробити все можливе, щоб зберегти кошти громадян та підприємств, які зараз обслуговуються в банках із російським капіталом, вважає голова профільного парламентського комітету. За його словами, Нацбанк та Уряд повинні думати про розвиток банків саме з українським капіталом та про їхній вплив на прискорення зростання вітчизняної економіки.
Сергій Рибалка підкреслив, що тепер і в НБУ, і в інших органах влади єдина оцінка подій: російські банки зрештою підуть з українського ринку.
Як заявив голова фінансового комітету Парламенту України, дуже дивно, що раніше ніхто із керівництва державних органів, які усі є членами Ради нацбезпеки та оборони, цю проблему не ставив на порядок денний. «Вважаю, що систему контролю потрібно було створювати ще кілька років тому. Засмучує, що влада починає діяти лише під тиском вулиці», - сказав Сергій Рибалка.
Він нагадав, що минулого року на спільному засіданні фінансового та антикорупційного комітетів парламенту цю тему вже обговорювали та направляли з цього приводу лист до РНБО України із пропозицією створити систему дієвого контролю всіх потоків, всіх транзакцій, всіх дій з валютою тощо, які проходять через ці банки.
«Тут є кілька напрямків. Починаючи з імовірного фінансування терористів та агентів країни-агресора в Україні, закінчуючи можливим впливом на валютні кризи та дестабілізацію економічної ситуації в нашій країні. Саме тому у створенні системи контролю повинні брати участь СБУ, Фінмоніторинг, МВС, і, звичайно, Національний банк», - сказав Сергій Рибалка.
За його словами, є багато запитань, що стосуються результатів діяльності цих банків та рівня проблемних активів у них.
На думку голови профільного парламентського комітету, ці проблеми треба вирішувати також за участі Кабміну.
Як відомо, санкції запроваджуються відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».





Останній раз редагувалося: 21.03.2017 18:18
Переглядів: 493
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті