Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Ср, 24 квітня 2024
08:25

БЛОГ

Розваги дівчинки на шкільній перерві призвели до серйозних наслідків.

30.10.2020 14:45

В середині жовтня на телефон гарячої лінії «102» було здійснено повідомлення про мінування однієї із шкіл Дніпра. Лже-мінером виявилась звичайна дівчинка, учениця 3 класу цієї школи, яка на перерві вирішила порозважатися з друзями зробивши декілька викликів зі свого мобільного до правоохоронних органів. У ході проведення оперативно-розшукових заходів районним відділом Національної поліції у взаємодії зі спецслужбою було одразу встановлено автора та місце, звідки було здійснено анонімне повідомлення. Всі виклики, в тому числі й анонімного характеру завжди перевіряються, оскільки такий виклик завжди несе ризик реальної загрози населенню, особливо коли такі повідомлення пов’язані з закладами навчання чи розвитку дітей. В даному випадку виключень не було. До школи відразу було направлено швидку, 4 автомобілі ДСНС, вибухотехніків з кінологами й проведено повну евакуацію та обстеження приміщень школи, в ході якого наявність вибухових чи небезпечних для життя та здоров’я пристроїв або предметів не підтвердилась. Вже в присутності батьків і психолога дівчинка пояснила що навіть не могла подумати до яких наслідків призведе її витівка.
Навіть юний вік маленької телефонної терористки не став на заваді для притягнення до відповідальності. Батькам звісно ж було складено протокол за ст. 184 КУпАП, а саме ухилення батьків від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення навчання та виховання неповнолітньої дитини, а також батьки зобов’язані відшкодувати державі збитки, які пов’язані з обстеженням приміщень та прилеглої території службами.
Якщо особа, яка здійснила завідомо неправдиве повідомлення вже досягла віку кримінальної відповідальності то до неї застосовуються положення Кримінального кодексу України, зокрема ст.ст. 258 (терористичний акт, чи погроза вчинення вибуху, підпалу, застосування зброї, що створюють небезпеку для життя чи здоров’я людини, з метою залякування чи порушення громадської безпеки, залякування населення) та 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). І тоді це вже не невинні дитячі «шалості» з метою зірвати уроки, а вчинок, який може поставити чорну пляму на життєвому шляху.
В сучасному інформаційному світі дуже важко залишитись непомітним у випадку порушення законодавства тим паче здійснення тяжких чи особливо тяжких злочинів проти громадської безпеки. За статистикою 2020 року 96% анонімних телефонних повідомлень розкриваються, й у перші півгодини після повідомлення, зловмисник встановлюється та затримується.
Пам’ятайте, що, набираючи номер «102» і повідомляючи неправду про злочин, ви не тільки порушуєте закон, але й можливо ризикуєте життям оточуючих, відволікаючи правоохоронні органи від надання допомоги тим хто її реально потребує.



Коментарі: 0 | Залишити коментар


Про зрадників та патріотів

27.07.2020 17:39

Ще не пройшла навіть одна доба з початку чергового «припинення вогню», а у багатьох «псевдопатріотів» зрада вже стікає стрімкими потоками по дорогим штаням.
Одіозний громадсько-політичний діяч Дніпропетровщини Андрій Денисенко закликає громадян міста Дніпро виходити на акції протестів під ОПУ та Дніпропетровську ОДА 27 липня та «боротися з ненажерною сараною», як вказано на його сторінці у FB (більш адекватних причин/вимог/претензій знайти не вдалося).
Це і не дивно, вважаючи на те, ким є насправді Денисенко та в інтересах яких олігархічно-кримінальних кланів він працює. Тільки ледащий не знає, хто таких Андрій Сергійович! Це саме той Денисенко, який починав свою так звану «громадсько-політичну кар’єру» із участі в ОЗУ, яка спеціалізувалась на викраденні людей, залякуванні підприємців та рейдерства. Одним з останніх прикладів протизаконної діяльності Денисенка стала контрабанда товарів через лінію розмежування з сепаратистами, коли його підлеглий Денис Гордєєв вбив співробітника СБУ, який намагався перешкодити вивозу горілчаних виробів до ДНР.
Навіть ставши народним депутатом України Денисенко був не спроможний виконувати свої безпосередні обов’язки та долучитися до законотворчої діяльності в інтересах українців. За час своєї каденції він був присутній лише на 73 засіданнях з 557, виконав лише 6 своїх передвиборчих обіцянок із 28, не голосував майже ні за один із законопроектів про державну підтримку учасників АТО, хоча це була його головна патріотична обіцянка своїм виборцям і головний наратив його громадської діяльності.
Ця особа на кожному кроці кричить про підтримку наших воїнів в АТО/ООС, а коли дійшло до діла – голосував проти, «только бізнес, нічого лічного». Бізнес і піар на крові, це основна мета Денисенка та його оточення.
А тепер, коли його викинули із усіх політичних партій та громадських організацій, а «їсти хочеться» - він почав заробляти організовуючи мітинги та протести проти будь-чого та будь-кого «під ключ», аби платили гроші. Без принципів, без ідеї, без совісті. Тим паче, коли у країні йде справжня війна – створювати та провокувати внутрішні конфлікти в державі, це не просто низько, це справжній злочин.
Тому, думайте своєю головою хто і куди вас запрошує. Дізнайтеся спочатку більше про цих «псевдопатріотів», а потім приймайте рішення йти на це збіговисько чи ні.
На підтвердження моїх слів щодо відношення Денисенка до корупційної діяльності достатньо навмання здійснити пошук з відкритих джерел інформації та проаналізувати декларацію колишнього народного депутата. За час своєї каденції, Денисенко заробив більше двохсот тисяч доларів, а його сімейство обзавелося декількома земельними ділянками та квартирами в елітних районах Києва та Дніпра. Якщо мені не зраджує пам'ять, то офіційна заробітна платня народного депутата складає близько 30 тисяч гривень. Тоді напрошується питання: звідки кошти та яке у них походження? Відповідь проста! Корупція, корупція і ще раз корупція!!!
І на останок, ще одне… Під час своїх проплачених мітингів, Денисенко неодноразово розказує про свої героїчні здобутки під час війни з агресором на Донбасі. Так ось, від імені всіх захисників України, які боронили нашу країну від Росії та сепаратистів заявляю: Денисенко не має ні якого відношення до участі у АТО та ООС. Максимум на що спромігся Денисенко на Донбаській землі, так це зустрічатися зі своїми компаньйонами по контрабандному бізнесу у мирних від війни прифронтових містах та селах, щоб розділити гроші серед бандитів та тих, хто наплював на честь та гідність чесного військовослужбовця ЗСУ та патріота України.
Я розумію, що під патріотичними гаслами дехто з Вас може відвідати мітинг за участю Денисенка, але ви повинні розуміти, що кінцевою метою Андрія є не захист національних інтересів України, а лише піар на крові, за який Денисенко отримує гроші з метою дестабілізації громадсько-політичної ситуації у Дніпрі та Україні в цілому.



Коментарі: 0 | Залишити коментар


Что делать, если Вы обнаружили на улице взрывоопасный предмет: инструкция от спасателей

04.03.2020 17:35


Что делать, если Вы обнаружили на улице взрывоопасный предмет: инструкция от спасателей
Начальник сектора гуманитарного разминирования ГУ ГСЧС Украины в Днепропетровской области Андрей Моторя рассказал, в каком порядке следует действовать при обнаружении подозрительного предмета.

Об этом стало известно на пресс-конференции в ИА «МОСТ-ДНЕПР».

«Рекомендации в случае обнаружения подозрительных предметов:
1) не прикасаться, не сдвигать с места;

2) обозначить место расположения предмета подручными средствами или оградить его;

3) по возможности предупредить про подозрительный предмет людей, которые находятся рядом;

4) не использовать открытый огонь, не курить рядом с местом нахождения предмета;

5) отвести на безопасное расстояние детей и животных, не оставлять их без присмотра рядом с предметом;

6) сообщить о месте и обстоятельствах обнаружения подозрительного предмета полиции и местному подразделению спасателей;

7) ожидать вблизи места обнаружения специалистов.

Категорически запрещено:
· поднимать, двигать, кидать и разбирать взрывоопасный предмет;

· бить по корпусу или взрывателю;

· закапывать в землю или бросать предмет в воду;

· обрывать, трогать провода в предмете;

· брать в руки и класть в карман, сумку;

· собирать и сдавать взрывоопасные предметы на металлолом;

· бросать в костер или разводить огонь, курить вблизи подозрительного предмета;

· поджигать взрывное вещество в не полностью уничтоженных боеприпасах;

· приносить любые взрывоопасные предметы в места скопления людей.

Напомним, ранее мы сообщали, что 29 февраля на бульваре Рубиновый, 5 во дворе многоэтажки произошел взрыв. В результате происшествия 8-летний мальчик получил тяжелые травмы. Сейчас ребенок находится в тяжелом стабильном в реанимации областной детской клинической больницы.

Читайте новости МОСТ-Днепр в социальной сети Facebook


Коментарі: 0 | Залишити коментар


Крути – бій за майбутнє України

29.01.2020 11:41

Бій під Крутами - пам’ятна але трагічна дата, що відбувся 29 січня 1918 року. Цей подвиг є прикладом героїчної самопожертви та незламної боротьби між загоном із київських курсантів і козаків з радянським військом, що вело наступ на Київ. Різними міфами та легендами обріс цей епізод в історії України, але не дивлячись на поразку, став праобразом мужності та відваги для українського народу у російсько-українській війні, що розпочалася в грудні 1917 року і завершилася у квітні 1918-го.
З історичної точки зору це була надзвичайно важлива подія, бо у той час уряд Української Народної Республіки проводив переговори з представниками урядів Німеччини, Австро-Угорщини, Болгарії та Туреччини. Результатом цих перемовин стало підписання Берестейського мирного договору - першого договору, який по суті визнав УНР самостійною державою та суб’єктом міжнародних відносин.
Дуже схожі процеси на ті, що відбуваються зараз, коли Москва будь-якою ціною намагається зберегти вплив на всі сфери життєдіяльності нашої незалежної країни.
З нагоди річниці зазначеної події та з метою збереження в умовах «гібридної війни» історичної правди, донесення її до сучасного та наступних поколінь, 29 січня 2020 року о 14:00 у приміщенні Дніпропетровської Центральної міської бібліотеки (вул. Воскресенська, буд. 23) пройде книжкова виставка до Дня пам’яті Героїв Крут.
У реаліях сьогодення ми маємо поважати патріотичну спадщину наших предків та ніколи не забувати їх героїчні вчинки у боротьбі за незалежність України, яку ми, як вони виборюємо у різні історичні періоди. Пам'ять про їх подвиг буде назавжди у наших серцях!
Запрошуються небайдужі гості та мешканці міста!



Коментарі: 0 | Залишити коментар


Юлія Тимошенко на стороні землі української або «Перевзулись і забули …» земельне питання

28.01.2020 10:58

Останнім часом питання дозволу відкриття ринку продажу земель сільськогосподарського призначення стало одним з найактуальніших та складних питань для громадян нашої країни. Дуже різні думки з цього приводу лунають із різних інформаційних джерел де їх висловлюють як пересічні громадяни, суспільні діячі так і політики. Можна погоджуватись та не погоджуватись з цією ініціативою від влади, бути за чи проти – все це індивідуально. Але …
Дивлячись на деяких «мамонтів» політикуму дуже дивно бачити як вони, говорячи мовою сьогодення - «переобуваются» навіть у цьому питанні. Дивно було побачити документ за 2008 рік, який оприлюднили в ефірі одного з телеканалів наприкінці 2019 року. В ньому Юлія Тимошенко (на той час Прем’єр-міністр України) звернулась до уряду Арсенія Яценюка з приводу прийняття проекту закону «Про ринок землі». А на хвилинку, в ньому йшла мова про продаж землі іноземцям без будь-яких обмежень. Дивимось, що відбувається умовно кажучи сьогодні – представники парламентської фракції ВО «Батьківщина» та її лідерка публічно виступають проти такої ініціативи Президента, мотивуючи це «виникненням загрози національній та продовольчій безпеці України». Функціонери «Батьківщини» роблять вигляд, що турбуються про можливу надмірну концентрацію цього ресурсу в руках іноземних аграрних компаній, діяльність яких в подальшому може привести до деградації землі та втрати її цінності при неправильному використанні. І знову але …
Як виходить з публічних даних, деякі парламентарії від цієї партії можуть виступати лобістами агрохолдингів, мають власні інтереси в аграрному бізнесі та земельні угіддя різного призначення. Ось деякі данні та цифри. Так Юлія Тимошенко, через своє близьке оточення, володіє 8 земельними ділянками у с. Козин (Обухівській район, Київська область) загальною площею близько 1,04 га. У володінні Соболєва Сергія Владиславовича та його близького оточення знаходиться 11 земельних ділянок загальною площею 1,35 га (вісім з яких у Обухівському районі Київської області). Лабунська Анжеліка Вікторівна з чоловіком володіє 14 ділянками загальною площею близько 2,65 га (Вишгородський та Бородянський райони Київської області). Пузійчук Андрій Вікторович володіє 25 земельними ділянками загальною площею 5,36 га (Бориспільський та Вишгородський район Київської області). Бондарєв Костянтин Анатолійович разом з дружиною володіє двадцятьма дев’ятьма 29 ділянками загальною площею 17,75 га (Бориспільський та Іванківський райони Київської області). І це лише деякі представники цієї політсили.
Ось і виходить, що керівництво «Батьківщини» зацікавлене у блокуванні процесу відкриття ринку землі, бо не може втратити важелі впливу, як у себе в регіонах, так і в країні. І всі ці «шкурні» питання знову подаються народу як захист його інтересів…



Коментарі: 0 | Залишити коментар


Про друковане видання "Мир" в якому в формується вороже ставлення до законних змін в суспільстві!

25.01.2020 15:14

Реальний приклад того, як громадянське суспільство має вирішувати спори в правовому полі з залученням фахівців, а не радикального фізичного протистояння.

Представники громадської організації бажають розібратись з нагнітанням ворожості в суспільстві. Зокрема, в поле зору потрапило видання "Мир" (головний редактор та співвласник - Віктор Мачула) в якому формується вороже ставлення до законних змін в суспільстві.

Чекаємо на оцінку влади.

Крім того, таке ж саме звернення було направлено до державного регулятора діяльності друкованих видань відповідно до законодавстава України - Голові Державного комітету телебачення і радіомовлення України Наливайку Олегу Ігоровичу (м. Київ).










Коментарі: 0 | Залишити коментар


Як "православна" газета "Мир" поширювала фейкові заклики "по милости божьей..."

17.01.2020 16:37

У 2019 році ми раділи тому, що політика не втручається у церкву, а церква - в політику. В підтвердження чого 22.10.2019 навіть було офіційне звернення церкви (https://eparhia.dp.ua/…/ofitsialnoe-zayavlenie-dnepropetr…/…).
Нещодавно мені закинули, що я в "рожевих очках" і звернення вказане було зроблено через конфлікт, а не з благих помислів. Мою увагу звернули на те, що воно зроблене через необхідність спростувати заклики газети "Мир" підтримати одну з політичних акцій проти Президента України в м. Києві (посилання на номер: http://prav.at.ua/load/8-1-0-290).
Я все одно залишаюсь на своєму - церква зробила правильний заклик і це є позитив, оскільки релігія має бути проти сутичок та розбрату.
А от той факт, що газета "Мир" (яка доречі називає себе "православною") поширювала фейкові заклики з приписом "по милости божьей...", без благословення церкви, - не зрозуміло. Я думав, що та газета нажить церкві. Навіть якщо газета самостійно намагається збунтувати народ, - тоді державні органи мають звернути увагу на цей факт. Те, що люди не байдуже до цього ставляться та помічають такі речі і є позитивом!






Коментарі: 0 | Залишити коментар


Про "полювання на патріотів"

03.01.2020 16:40

Після усвідомлення «кремлівськими диригентами» того, що проект «Новороссія» не виправдав покладених на нього надій, єдиним виходом для них залишилися спроби дестабілізувати, а прстіше кажучи «розхитати» суспільно-політичну ситуацію в нашій країні.
Нажаль, через надмірну довіру населення до «псевдопатріотичних» пабліків та груп у соціальних мережах (особливо, мережах російського походження) вони домоглися у цьому певних успіхів.
Велика кількість фейкових «ніби-патріотів» у вищезгаданих соціальних мережах закликають до повалення діючої влади України зовсім не розмірковуючи про наслідки своїх дій.
Відволікання уваги громадян України від зовнішньої агресії країни-окупанта та зтравлювання українців між собою надасть змогу агресору «перегрупувати» свої сили та зруйнувати єдність держави зсередини, як кажуть у класичному виразі – «розділяй та володарюй».
Читаючи заклики виходити на новий «Майдан» від багатьох «патріотичних» груп у соціальних мережах, мало хто вирішує дізнатися більше про те, хто його зве та з якою метою намагається організувати такий споконвічно український акт народного волевиявлення як «Майдан», тим часом знаходячись на території Російської Федерації (що так і є найчастіше)?
Ось і тепер, у багатьох групах славнозвісного «ВКонтакте» поширюються новини з назвами «Начало охоты на патриотов!», «Зеленский хочет уничтожить волонтеров» та таке інше. Закликають виходити на «Майдан», недопустити «зраду», «здачу України», «боротися з некомпетентною владою на службі в олігархів», бо інакше «вас всіх посадять!». Не хвилюйтеся. Якщо прийде той «пан з ВКонтакте» то він лад наведе. Тоді всім патріотам України справді буде «весело», особливо тим, хто послухав тих закликів і пішов «допомагати»… Зрадників ніхто не любить, навмисно чи не навмисно – ніхто потім питати не буде.
Одже, найкраще, що ви можете зробити – не допомагати тому «пану». Будьте пильними! Перевіряйте інформацію та керуйтесь своїми мізками, а не настановами ворожих пропагандистів.
Не забувайте під час заходів з нагоди прийдешніх свят звертати увагу на все підозріле, що «кидається в очі», чи то предмети чи то заклики або сумнівні публікації, щоб викликати паніку, бо ворог поруч і не бажає нам спокою та злагоди.
Та разом усе здолаємо!



Коментарі: 0 | Залишити коментар


Політизація профспілок — шлях до збагачення.

27.12.2019 16:57

До редакції звернулися не байдужі громадяни з листом про ситуацію в профспілковому середовищі.



Доброго дня, Друзі!!! Довго вагались, чи варто виносити сміття з хати, але так виходить, що деякі активісти нашого протестного руху «SAVE ФОП» (Збережи ФОП/ Захисти ФОП) на певному етапі вирішили використати ситуацію, що склалася у вигідному для себе руслі та політизуватися. З початку жовтня ми з вами пліч о пліч виборюємо відміну ганебних та драконівських законів № 128 та №129. Влада намагається нас не помічати та не чути, але ми монотонно та впевнено продовжуємо відстоювати свої інтереси, інтереси звичайних підприємців малого та середнього бізнесу, для яких ці закони – шлях до втрати всього, що на теперішній час ми маємо і як наслідок безробіття.
І ось в той час, коли нам необхідно єднатися для досягнення своєї мети, деякі активісти нашого руху вирішують, що старт вони узяли, засвітилися, пропіарилися і все, досить, можна «прорубати собі шлях у політику». Ми зараз кажемо про голову ВГО «Союз захисту підприємців» С.Доротича, а також В.Жиха, Г.Залогу, О.Пруднікову.
Чомусь на певному етапі нашої спільної боротьби С.Доротич вирішив, що він є одноосібним керівником нашого з вами, друзі, руху та почав робити гучні заяви про те, хто може офіційно виступати від імені руху та таке інше. Крім того, С.Доротич швидко «перевзувся» та почав укладати меморандуми від імені нас з вами з політичними силами («Батьківщина», «Європейська Солідарність», «Свобода» тощо). При цьому останній бравує перед політичними силами саме нами з вами, дорогі друзі, так як сам не має ресурсів на проведення повноцінних акцій. Нажаль С.Доротич знехтував нашими з вами ідеалами та почав робити собі кар’єру в політиці.
Давайте поміркуємо, а чому. Відповідь напрошується сама. Давайте заглянемо трошки у минуле С.Доротича. Останній постійно перебував в політиці та обіймав керівні посади при різних урядах та Президентах. Нам вдалося дізнатися про деякі з них, а саме протягом 2005-2006 – С.Доротич був начальником відділу зовнішньоекономічної та інвестиційної політики Головної служби соціально-економічної політики, входив до секретаріату Президента України; 2006 — заступник голови Київської обласної ради, 2008-2009 — 1-й заступник Голови Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики, член Ради зовнішньоекономічної діяльності при КМУ.
А ось далі було цікавіше, під час перебування при владі злочинного Уряду Януковича, С.Доротич обіймає посаду першого заступника Міністра в Міністерстві регіонального розвитку та будівництва України.
Після цього С.Доротич «зникає» та займається веденням бізнесу, при цьому його бізнес та бізнес його тестя ніяк не можна віднести до малого. І раптом, він з’являється в жовтні 2019 та активно разом з нами, друзі, нібито починає виступати проти прийнятих ВРУ законів №128 та №129 щодо зміни системи оподаткування, введення РРО та за збереження спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності (треба віддати йому належне, оратор з нього гарний). Але це він робить до певного часу, потім нічого окрім піару та меморандумів з політиканами та ще постійних виступів на телебачення (утворює собі гарну картинку для суспільства).
Прикро! Але удвічі прикріше дізнаватися та усвідомлювати, що в ході організації людей на акцію проти продажу української землі, яка відбулася 17 грудня 2019 року, С.Доротич виводить людей, які були наймані ним за гроші Ю.Тимошенко, частину з яких, Доротич привласнив доречі собі. Тобто, він звернувся не до нас звичайних підприємців, у кого дійсно болить душа за наше майбутнє, а продався за гроші та став «кишеньковою маріонеткою» у народних обранців. Ще раз кажемо, прикро.
Але друзі, ми ні в якому разі не здаємось і наш протестний рух продовжує боротьбу за нас, наших дітей, наше майбутнє.
Ми, громадські об’єднання підприємців, роботодавців, представники професійних спілок, інших громадських об’єднань, що представляють малий та середній бізнес, усвідомлюючи необхідність збереження принципів вільного підприємництва, спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності для малих підприємців та підвищення її ефективності, розроблення потужного інструментарію для запобігання корупції, в цілому заради зростання економічного рівня держави, об’єднуємо свої зусилля та заключили коаліцію Ради міст «Захисти ФОП». До коаліції увійшли наші друзі Лідія Кривенко – голова правління МСП «Ніка» (Запоріжжя), Валентина Коробка – голова Вільної профспілки підприємців України, Оксана Козлова – голова ППО ВППУ ринку «Нове Торпедо» (Львів), Валерій Нестерук – голова профспілки «Співдружність» ринку Барабашово (Харків), Марина Паянок – представник спільноти підприємців міста Прилуки (Чернігівська область), Маргарита Єлькина – представник спільноти підприємців міста Путивля (Сумська область), Мирослав Мельничук – ініціативна група підприємців міста Рівне, Віктор Боровінський –голова ГО «Самозахист підприємців» (Дніпропетровська область), Лариса Артеменко – голова Спілки підприємців міста Ніжина (Чернігівська область), Едуард Курганський – голова ГО «Комітет підприємців України», Леонід Запорожець – голова Черкаської обласної профспілки підприємців, Борис Емельдеш – голова ГО «Всеукраїнська Професійна Асоціація підприємців».
Ми впевнено рухаємося до своєї мети і ми переможемо! Приєднуйтеся до нас, наша сила в нашій єдності!


Коментарі: 0 | Залишити коментар


Усього 9. Попередня cторінка | Сторінка 1 з 1 | Наступна сторінка
Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті