Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Сб, 20 квітня 2024
00:23

БЛОГИ

Виктор22222


29 листопада 2020, 10:48

Дніпровські посіпаки «руського православ’я» ідуть у наступ

Вже близько 20 років у Дніпрі виготовляється російськомовна «псевдоправославна» газета «Мир», яка насправді займається просуванням ідей «русского мира» в Україні та з 2014 року займається розпалюванням ворожнечі на релігійному підґрунті під негласним керівництвом Дніпропетровської єпархії УПЦ МП (фактично філія РПЦ в нашій країні).
Саме за допомогою газети «Мир» та її головного редактора і власника Віктора Мачули керівництво УПЦ МП має можливість просувати російську ідеологію через церкву і віруючих, а його начальство на чолі з російським Митрополитом, має можливість впливати на релігійно-політичні процеси, які відбуваються в нашій державі.

Проводячи хоча б поверхневий аналіз змісту статей і публікацій, які публікуються на сторінках газети, можна з легкістю вловити мету її існування. Розпалювання міжнаціональної ворожнечі, сепаратизм, спекуляції на релігійному ґрунті в інтересах Російської Федерації. Фактично в кожному випуску газети можна прочитати матеріали щодо невизнання Помісної православної церкви України та неможливості її співіснування з УПЦ МП в країні.
Діяльність ТОВ «Суворов» здійснюється не тільки в Україні. Передплату на газету «Мир» можна оформити в Росії, по каталогу «Роспечать», а вищевказане підприємство має можливість виготовляти поліграфічну продукцію під прапором Російської Федерації на окупованій території АР Крим.
Нещодавно Дніпропетровській окружний адміністративний та Третій апеляційний адміністративний суди розглядали позов Міністерства юстиції України про припинення випуску газети «Мир». Нажаль судова влада в нашій країні не захотіла ставати на бік діючого законодавства та під «надуманим» приводом та тиском «псевдоактивістів» відмовила патріотам і державним органам у задоволенні їх законних вимог.
Цікавим є той факт, що інтереси газети «Мир» у суді захищала проросійський адвокат Світлана Торопчинова-Агалакова та такі ж проросійські громадські організації. Як стало відомо, листи для участі у вказаному судовому подали представники ГО «Центр захисту життя та сімейних цінностей» Геннадій Дорохній та Тетяна Алексєєва, ГО «Східний вал» - Сергій Зінуков, які постійно участують в антиукраїнських акціях та направляли листи у різні державні органи для підтримки газети «Мир».
Окремо хочеться повідомити, що доволі часто матеріали видання заперечують навіть інші свої статті та підбурюють вірян відвідувати Храми УПЦ МП в Україні і причащатися з однієї «лжиці» попри заборону на державному рівні у зв’язку із поширенням небезпечної хвороби «коронавірусу». При цьому, зауважуючи, що у всіх цивілізованих країнах світу це заборонено законом (в США наприклад прийнято відповідне судове рішення). У випуску газети «Мир» № 40 (775) від 13.10.2020 на 3 сторінці надрукована ця стаття.

Підривна робота з боку вищевказаних осіб є нічим іншим як брехня і має характер поширення дезінформації через газету «Мир» з метою дискредитації Константинопольського Патріарха, Православної Церкви України і їх прихожан. Дані дії є елементами розпалювання релігійної ворожнечі і ненависті, враховуючи наявність в статтях газети способів активного залякування читачів та підбурювання до активної боротьби з застосуванням фізичної сили. Ще однією умовою «тісної» співпраці між Мачулою і фінансовим донором газети «Мир» з Росії (РПЦ), стало повне заперечення в публікаціях виданні факту збройної агресії Російської Федерації проти України, анексії території АР Крим і збройного вторгнення російських військових на територію окремих районів Донецької та Луганської областей.
Також, хотілося розповісти про редакційну політику газети «Мир». Безсумнівно, переважна більшість статей видання написані працівниками редакції за запропонованими кураторами з РФ тематиками, які ми висвітлили раніше. Однак, частина публікацій запозичені з російсько-пропагандистських ресурсів, які славляться своєю антиукраїнською риторикою, а саме: «nasledie77», «vera77», «protivkart», «Правосланіе.ru», «Мілосердіе.ru», «Седмица.ru», «ruskline.ru», «Interfax-religion.ru», «pravlife.org». За допомогою цих сайтів, редакція і куратори газети «Мир» систематично публікують матеріали, які спрямовані на розпалювання міжконфесійної ворожнечі, провокують негативне ставлення до представників інших поглядів і віруючих інших релігій, а також сіють паніку серед населення України в релігійному середовищі.
Цікавий факт! Численні підконтрольні ФСБ медіа-ресурси, громадські релігійні організації та пабліки в соціальних мережах активно виступили на захист раніше законної (з точки зору редакції) газети «Мир» і почали публікувати на своїх ресурсах гнівні пости про судове, правоохоронне свавілля в Україні і тиск на «незалежні» друковані видання. Дані дії тільки підтверджують зацікавленість Російської Федерації, її спецслужб і УПЦ МП в подальшій роботі газети «Мир» та використанні її можливостей в релігійній антиукраїнській пропаганді.
Підсумовуючи, зазначимо, що подальше існування газети «Мир» становить реальну загрозу безпеці українського народу, оскільки в її матеріалах міститься інформація щодо реалізації пропагандистських інформаційних кампаній з боку Російської Федерації, спрямованих на дестабілізацію соціально-політичної та міжконфесійної ситуації.

Мир

Редакція

Стаття


Останній раз редагувалося: 29.11.2020 11:18


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті