Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Пт, 19 квітня 2024
17:37

БЛОГИ

Livoberegna ODPI


15 серпня 2018, 16:26

Якщо «єдинник» перевищив дозволений обсяг доходу…

Лівобережна ОДПІ м. Дніпра повідомляє, що у п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України передбачені вимоги, за умови дотримання яких фізичні особи – підприємці мають право перебувати у відповідній групі платників єдиного податку.
Розмір доходу який дає право перебувати на спрощеній системі оподаткування для всіх груп різний. Так, відповідно до п.291.4 ПКУ:І
І група – дохід не перевищує 300000 грн.;
ІІ група – дохід не перевищує 1500000 грн;
ІІІ група – дохід не перевищує 5000000грн.
Відповідно до п. 293.8 ст. 293 Податкового кодексу ставки, встановлені пп. 293.3 - 293.5 ст. 293 Податкового кодексу, застосовують з урахуванням таких особливостей:
1) платники єдиного податку першої групи, які у календарному кварталі перевищили обсяг доходу, визначений для таких платників у п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу, з наступного календарного кварталу за заявою переходять на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку другої або третьої групи, або відмовляються від застосування спрощеної системи оподаткування;
2) платники єдиного податку другої групи, які перевищили у податковому (звітному) періоді обсяг доходу, визначений для таких платників у п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу, в наступному податковому (звітному) кварталі за заявою переходять на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку третьої групи, або відмовляються від застосування спрощеної системи оподаткування.
3) платники єдиного податку третьої групи, які перевищили у податковому (звітному) періоді обсяг доходу, визначений для таких платників у пункті 291.4 статті 291 Податкового кодексу зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів.
Заява щодо переходу на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку іншої групи, або про відмову від застосування спрощеної системи оподаткування подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу.
Разом з тим, платники першої, другої та третьої груп (фізичні особи), які допустили перевищення дозволеного обсягу доходу, до суми такого перевищення зобов’язані застосувати ставку єдиного податку у розмірі 15 відсотків. «Єдинники» третьої групи – юридичні особи до суми перевищення застосовують подвійний розмір ставок єдиного податку, визначених у п.293.3 ст. 293 Податкового кодексу.
Отже, при перевищенні платником єдиного податку першої або другої групи обсягу доходу, визначеного у п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу, фізична особа-підприємець повинна змінити групу єдиного податку або відмовитись від застосування спрощеної системи оподаткування. А «єдинники» третьої групи, у разі перевищення дозволеного обсягу доходу, зобов’язані здійснити перехід на загальну систему оподаткування.


Останній раз редагувалося: 15.08.2018 16:26


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті