Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
сб, 20 апреля 2024
13:36

Як у кіно…

Посмотреть афишу: Як у кіно… Живопись

Як у кіно…

Сьогодні мільйони українців переживають потужний колективний досвід — повномасштабну війну в рідній країні. Прокинутися 24-го лютого від звуків вибухів або дзвінка близької людини, зв’язатися з родиною, вирішити, евакуюватися чи залишатися вдома, а далі — безліч унікальних людських історій, які неможливо порівнювати.

Проте, у наших розповідях про війну є деякі спільні риси, що певною мірою характеризують досвід кожного: змінене сприйняття часу і простору, звичних об’єктів та локацій; переоцінка поняття «дому»; відчуття нереальності, кінематографічності того, що відбувається.

Виставкою «Як у кіно…» ми хочемо зафіксувати, як українські художники рефлексують цей колективний досвід. Усі роботи, представлені на ній, створені після 24 лютого 2022 року, часто у форматі візуальних щоденників, що в режимі реального часу реагують на події війни.

Для Галереї Артсвіт це не тільки перша виставка з початку війни, а й репрезентація внеску українських митців у боротьбу на культурному фронті, висловлена у місті, прикордонному до фронту фізичного. Дніпро вдруге за 8 років став форпостом українського спротиву, що робить його особливим місцем для реалізації цього проєкту.

«Як у кіно…» — художнє втілення наших переживань під час війни, як групових, так і особистих. Це сучасне мистецтво, спроможне бути сприйнятим широкою публікою без додаткового контексту, бо художник і глядач знаходяться в одному інформаційному полі, розуміючи один одного як ніколи до цього.
Говорячи про цю війну, український митець майже не використовує алегоричність, концептуальні методи, складні символи і метафори. Щоб висловитися, йому не потрібні смислові надбудови чи метафізичні образи. Адже що може бути переконливіше, ніж наша реальність зараз? Що може бути важливіше?

Художники/-ці

Артем Андрійчук (Кафельман)
Леся Бабляк-Тетерук
Тереза Барабаш
Богдан Бучковський
Аркадій Гольдман
Ігор Гусєв
Ілля Ісупов
Дар`я Кольцова
Дмитро Кришовський
Поліна Кузнєцова
Наталія Левітасова
Сергій Лиховид
Натан Маркман
Наталія Юрченко
Сана Шахмурадова


Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте