Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
17:20

Натхненні вірою в талант!

Посмотреть афишу: Натхненні вірою в талант!

11 листопада о 16.30 у Будинку мистецтв у рамках проекту «Вшанування видатних митців Дніпра» відбудеться відкриття виставки групи художників, які позиціонують себе як «пушновці». Учасники виставки - вихованці відомого художника Михайла Пушного уже дев'ятий раз збираються щоб віддати данину своєму наставнику. Натхненні вірою свого учителя в їхній талант вони бережуть пам'ять про Майстра.

Сам Михайло Федорович Пушний був одним із учнів відомих художників-викладачів Дніпропетровського художнього училища Михайла Паніна та Миколи Погребняка. Увібравши в себе традиції дніпропетровської школи живопису, передані улюбленими вчителями в училищі , Михайло Пушний свою жадобу до творчості, прагнення наповнити оточуючий світ прекрасним реалізував у своїх творчих роботах. Після закінчення училища навчався в Київському художньому інституті образотворчого мистецтва і архітектури і повернувся до Дніпропетровська.

Художник працював практично в усіх жанрах образотворчого мистецтва: писав портрети, пейзажі, натюрморти, історичні жанрові картини, батальні полотна. Представляв свої роботи на різних художніх виставках, працював у рідному художньому училищі та Дніпропетровських художньо-виробничих майстернях Художнього фонду в цеху живопису. У 1958 році був прийнятий до Спілки художників України.

Бажання передати настанови своїх вчителів молодому поколінню спонукало Михайла Федоровича очолити студію образотворчого мистецтва у Палаці студентів, якою він керував майже 25 років , з 1964 по 1988 рік. Не раз виїздив на семінари творчої молоді, де очолював секцією живопису , на пленери з вихованцями. Навчав інших (як і його колись) бачити красу в буденному і вірити в свій талант. Багато з його учнів вступили до художніх училищ, інститутів і стали художниками. У 1976 році за роботу по вихованню молоді в студії образотворчого мистецтва Михайло Пушний і 5 його студійців отримали бронзову медаль ВДНГ.

Його віра в талант учнів, копітка педагогічна праця і особливий підхід до організації занять дали прекрасний результат: серед його вихованців - ціла плеяда талановитих художників: лауреат Шевченківської премії, народний художник України Ф. Гуменюк, заслужений художник України С. Фоменок, члени Національної спілки художників України А. Мальцев, А. Квітка, А. Деревянко, В. Городиський, С. Боровський, Ф. Берчанський, І. Копач, В. Корнев, В. Сосна, В.Родіонов та інші. Серед випускників студії є ті, хто вибрав не просто дорогу в образотворче мистецтво, а і продовжує педагогічну справу свого вчителя, надихаючи вірою в талант уже своїх учнів.

На виставці можна буде побачити близько 50 робіт художників-випускників студії Михайла Федоровича Пушного різних років. Пам'ять про Майстра живе – вдячні студійці сьогодні вшановують виставкою художніх робіт свого улюбленого вчителя.

Виставка буде експонуватись щоденно до 25 листопада.


Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте