Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 18 апреля 2024
20:48

Виставка Давида Чичкана "Гривні альтернативні"

Посмотреть афишу: Виставка Давида Чичкана Графика

Давид Чичкан створює серію альтернативних гривень, на яких доповнює портрети діячів української культури та політики цитатами з їхніх творів, що розкривають погляди цих авторів на суспільний устрій. На «купюрах» Чичкана зображені портрети інтелектуалів-модерністів, які прагнули соціальної справедливості та загальної економічної рівності: Лесі Українки, Івана Франка та не представленого на справжніх гривневих банкнотах Михайла Драгоманова, ідеолога українського соціалізму. У такий спосіб художник пропонує осмислити феномен зображення портретів історичних постатей на грошах та вчергове для своєї практики привертає увагу до емансипативних переконань авторів прогресивного українського проєкту, що залишаються революційними і сьогодні.

26 лютого о 18:00 в рамках виставки відбудеться перформанс Давида Чичкана «Гривні альтернативної України».

Вхід на виставку — вільний. Вхід на перформанс — за попередньою реєстрацією.

Для відвідування обов'язкова наявність індивідуальної захисної маски.

Давид Чичкан (1986) — сучасний український художник, який послідовно розвиває критичний напрямок в мистецтві та перетворює власну художню практику на інструмент трансформації суспільства. Працює з такими медіа як графіка, живопис, стріт-арт та перформанс. Автор персональних проєктів «Портрети, які говорять» (Bereznitsky Art Foundation, Київ, 2020), «Втрачена можливість» (Центр візуальної культури, Київ, 2017), «Під час війни» (Артсвіт, Дніпро, 2016). Cеред останніх міжнародних проєктів за участі Давида Чичкана виставка «Між вогнем і вогнем. Українське мистецтво зараз» (Відень, Австрія, 2019), Перша Варшавська бієнале (Варшава, Польща, 2018), фестиваль Warsaw Under Construction (Варшава, Польща, 2018), виставка «Перманентна революція» (Музей Людвіга, Будапешт, Угорщина, 2018), Київська бієнале «Київський Інтернаціонал» (Київ, 2017), П’ята Одеська бієнале (Музей сучасного мистецтва Одеси, 2017). Живе та працює в Києві.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте