Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
22:51

Виставка Єви Райської «Зіграй з нами у петанк»

Посмотреть афишу: Виставка Єви Райської «Зіграй з нами у петанк» Фото

«Розкішні і фантастичні будинки, в яких мешкають заможні алжирці, давні переселенці з Африки і Близького Сходу чи алжирські євреї. Їхні домівки зазвичай розфарбовані у помаранчевий, синій та жовтий кольори. У їхніх садах ростуть алепські сосни, оливні дерева та декоративні пальми. Брами тут низькі, на них кріпляться вазони з кактусами, трав'янистими африканськими алое і крихітними кущами троянд. У звивистих вулицях, як в уявних меандрах, можна легко загубитись, проте це одне з найприємніших відчуттів променаду. Інколи з контурів цих лабіринтів, ніби кораблі, виринають красиві засмаглі жінки, закутані у чорні й жовті хіджаби, залиті середземноморським золотим сонцем. Сильні вітри, що дмуть з моря, огортають своєю остудою нагріті і натомлені господи. Тут тихо і спокійно. Лише інколи це міське затишшя порушує цвірінькання екзотичних птахів, котрі купчаться на помаранчевих дахах будинків чи гілках вічнозелених дерев. Мозаїчні орнаменти дверей приватних садиб виблискують химерними арабесками у сонячних променях. Вони то зотлівають, то знову пломеняться в зеніті безкінечних горизонтів.»

Із есею авторки «Зіграй з нами у петанк»

https://kontur.media/petank

Фотовиставка «Зіграй з нами у петанк» журналістки та письменниці Єви Райської (Маріанни Максимової) репрезентує Марсель у найбільш інтимних рефлексіях та вимірах. У своїй оптиці авторка намагається дослідити місто в інший спосіб, більш справжній. Без стереотипів та маркерів. Відчути його урбаністичні імпульси та викристалізувати у ньому те, що найбільш важливо. Місто творять люди, наповнюють його собою, стають співпричетними до його енергії, органічно вплітаючись у його ритм. Місто стає домом для усіх, хто сюди приїжджає. Мігрантів та переселенців. Містян та приїжджих. Мандрівників та подорожніх. Можливо й тих, хто випадково сюди потрапив. Дім, в котрому кожен намагається знайти власний закапелок самих себе.

Єва Райська (справжнє ім’я Маріанна Максимова) – журналістка, репортерка, письменниця, мандрівниця. Друкується у «The Ukrainians», «Збруч», «Контур», «Тиждень.UA», «Reporters.», «Kultura Enter». Учасниця українських та міжнародних мистецьких резиденцій. Культурна менеджерка. Авторка книги «Півтора неба» та антології «Кримський Інжир».

Серія фотографій, які будуть представлені на виставці, була створена під час міжнародної резиденції для митців зі Східної Європи «FAI-AR Formation supérieure d'art en espace public» (Франція, Марсель) проєкту «I-portunus» (перформас, документалістика, театр).

Виставку можна буде подивитись 3 12 до 21 листопада.

Вхід вільний за умови наявності маски та дотримання всіх карантинних рекомендацій.


Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте