Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 18 апреля 2024
22:42

Лекція Тетяни Кочубінської «Професія куратор: про мистецтво з турботою»

Посмотреть афишу: Лекція Тетяни Кочубінської «Професія куратор: про мистецтво з турботою» Лекция

Запрошуємо на публічну лекцію Тетяни Кочубінської «Професія куратор: про мистецтво з турботою», яка відбудеться в галереї Артсвіт.

Під час лекції ми поговоримо про історію кураторства: коли поняття «куратор» вкорінилося у мистецькій площині, зокрема у практиках сучасного мистецтва? Що передбачає ця професія і чи можливо навчити кураторству?

Вхід вільний за умови реєстрації за посиланням: http://surl.li/fkdr

“У перекладі з латини cura означає турботу чи зцілення, і в історії мистецтва кураторами від початку називались хранителі музейних колекцій. Під час лекції ми побачимо, як трансформувалася професія куратора — від хранителя до автора виставок, від музейного до незалежного перформативного куратора, та що чекає кураторство у майбутньому, коли латинське Cura te ipsum («Зціли (куруй!) себе сам») набуває нової актуальності,” - розповідає Тетяна Кочубінська.

Про лекторку: Тетяна Кочубінська - закінчила Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури зі ступенем магістра з історії мистецтва (відділення арт-менеджмент). Почала свою професійну кар'єру в Київському музеї російського мистецтва (нині — Національний музей «Київська картинна галерея»), де працювала дослідницею й кураторкою з 2006 по 2011 рік. 2012–2014 рр. брала участь у навчальній програмі «Кураторська платформа», організованої PinchukArtCentre (Київ), в якому працювала з 2014 по 2019 рр. З 2019 року — незалежна кураторка; співпрацює з онлайн-виданням про мистецтво Your Art.

У 2016–2019 роках Тетяна Кочубінська була кураторкою Дослідницької платформи PinchukArtCentre, спрямованої на створення цифрового архіву сучасного українського мистецтва. У своїй кураторській практиці Тетяна Кочубінська цікавиться питаннями відповідальності, пам'яті й травм, пов'язуючи радянське минуле з сучасним суспільством.

Була кураторкою премії PinchukArtCentre у 2015 та 2018 роках, а також співкураторкою Future Generation Art Prize у 2019 році та FGAP@Venice в рамках паралельної програми 58-ї Венеційської бієнале.

Лекція пройде в рамках публічної частини Програми резиденцій галереї Артсвіт для кураторів за підтримки Українського Культурного Фонду.

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте