Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 25 апреля 2024
20:00

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ КВАРТЕТ ПЕТУХОВА - ЄВТУШЕНКО

Посмотреть афишу: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ КВАРТЕТ ПЕТУХОВА - ЄВТУШЕНКО

Музиканти долають сотні і тисячи кілометрів між їх домівками, аби на кількох квадратних метрах сцени відбувся діалог, де є відвертість і вміння чути один одного, без пафосу і гриму, гостро і душевно. Кожен учасник колективу одночасно є автором і виконавцем, солістом і акомпаніатором, виступаючим і слухачем. До Олексія Петухова та Михайла Євтушенка, які вже знайомі українським меломанам своїми успішними попередніми колабораціями, долучаються одні з найяскравіших сучасних європейських джаз-персоналій Miha Koren (Словенія) та Klemens Marktl (Австрія).

Авторська музика квартету з глибоким традиційним корінням, динамічна та разом з тим задумливо-філософська, дозволить вам зануритись в атмосферу невимушеності і легкості. Віртуозні імпровізації та акустичне звучання фортепіано, саксофону, контрабасу та ударних дозволять знову вам відчути свободу думки, за яку ми так любимо джаз.

Mike Ievtushenko – ten.sax, sopr.sax, comp (UA)

Alexey Petukhov – piano, comp (UA)

Miha Koren – doublebass (SLO)

Klemens Marktl – drums (A)

Олексій Петухов
входить в ТОП-10 кращих джазових музикантів країни (за версією УП:Культура) та не потребує особливого представлення. Джазовий продюсер, піаніст, композитор та диригент. Арт-директор багатьох джаз-фестивалів, включаючи “Odessa International Jazz Day“, автор нових українських мюзиклів, серед яких нашумівша “Конотопська Відьма”, аранжувальник мюзиклу “Ханума” та багато ін.

Олексій широко відомий поціновувачам джазу, в першу чергу, своїм унікальним музичним характером та витонченою віртуозною манерою, ділячи сцену з Chanda Rule, Grace Garland, Filo Machado (Brasil), Gregory Porter (USA), Kevin Mahogany, Karl Frierson, Allan Harris, Eve Cornelious, Benny Benack, Gregory Boyd, Sivan Arbel, Juliet Kelly, Ingrid Arthur, Rachel Terrien та багато ін.

Авторські композиції Олексія Петухова завжди розказують історії, частина з яких написана під впливом навколосвітніх подорожей автора та несуть на собі відбиток розмаїття світових культур.

Mike Ievtushenko — саксофоніст, композитор та бендлідер. Соліст Graz Composers Orchestra, випускник джазового університету, який називають “колискою європейського джазу” “University of Music & Performing Arts, Graz Austria.

За його плечима “Альбом року” за версією найповажнішого світового джаз журналу “Downbeat Magazine“ (разом з Mereneu Project), співпраця з Glenn Miller Orchestra, HGM Jazz Orchester Zagreb, Rob Spelberg Orchestra, Jatoba Latin Big Band, Silvio Gabriel і Cuba Libre та багато ін. Його гастролі з успіхом проходили в Бразилії, Німеччині, Угорщині, Словенії, Хорватії, Словаччині, Чехії.

Він виступав з 8-ми кратним володарем Греммі Bob Brookmeyer, першим лауреатом NDR Jazz Prize Ed Partyka, Don Menza, Emiliano Sampaio, Ewald Oberleitner, Claus Raible, Marco Antonia da Costa та багатьма іншими відомими джазменами.

Miha Koren - один з найяскравіших сучасних басистів Словенії, композитор, бендлідер і продюсер. Учень легендарного володаря Греммі, Wayne Darling.

Об'ємна і фундаментальна манера гри, наповнена глибоким звучанням контрабасу, створює відчуття завершеності і збалансованості. Завдячуючи тонкому відчуттю колег і музичної багатогранності, Міха є затребуваним далеко за межами своєї Батьківщини. Критики високо оцінюють його співпрацю з Nina Strnad, Jure Pukl, Marko Churnchetz, Lajos Toth, Lenart Kresic, Zvjezdan Ruzic, Jaka Kopac тощо.

Поза щільним концертним графіком він є арт-директором Mozzajik Summer Festival і співзасновником Creative Jazz Clinik Velenje.

Klemens Marktl - в Європі це ім'я не потребує особливої презентації. Klemens має кілька успішних авторських проектів і дуже затребуваний sideman. Він частий гість зі своєю музикою в нью-йоркських клубах і провідних джаз-фестивалях. Зі списку його колег можна було б сміливо писати сучасну історію європейського джазу. Він є професором музичного університету в м. Клагенфурт. Вже двічі виступав в Україні разом з Erich Kleinschuster та Dena DeRose.

Цей австрійський музикант, який так інтенсивно і міцно присвятив себе дослідженню класичної джазової традиції, є коринтянин Клеменс Марктль. Слухаючи його музику, ви відчуваєте ніби вас катапультували на орбіту modern джазу. Straight-ahead jazz в кращих традиціях маститих майстрів без жодного натяку на нудьгу. Окрім канонічного інтерпретування джазових стандартів, він завжди дивує автентичним і багатим на уяву власним композиторським почерком. Здається, що він виглядає із-за плеча легендарних Miles Davis, John Coltrane або Thelonious Monk.

Останній з альбомів Klemens Marktl Sextet, “December“, записаний в Нью-Йорку разом з Seamus Blake, John Ellis, Aaron Goldberg, Joe Locke and Harish Raghavan.

Відомий український знавець джазу Олександр Юдін писав:

“Сотрудничество одесского пианиста Алексея Петухова и саксофониста Михаила Евтушенко из Черкасс, пожалуй, неожиданность. Дело не только в том, что при нашем уровне развития джазовой логистики постоянное партнерство, как правило, складывается между музыкантами из одного города. Когда творчески встречаются музыканты, которых знаешь и ценишь по отдельности и в музыкальном, и в человеческом проявлении (в случае с Алексеем – уже давно, а с Михаилом – относительно недавно), – это очень приятный сюрприз. Такие совпадения, помимо того, что они радуют музыкальным результатом, пожалуй, еще и поддерживают веру в некие идеальные величины, соединяющие людей.”
Чекаємо на вас 21 березня!
Початок о 20:00 Квитки на сайті Інтернет Білет та безкоштовна доставка від Jul's Service за тел: 38 (067) 265 18 81

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте