Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
вт, 23 апреля 2024
09:43

Успіх усупереч, лекція-біографічний екскурс

Успіх усупереч, лекція-біографічний екскурс

Биография, История, Лекция

17 листопада о 13:00 за адресою пр-кт О.Поля, 2 (Парк Ракет) у «Медіапросторі» відбудеться лекція-біографічний екскурс «Успіх усупереч» (спікер – завідувач Меморіального будинку- музею академіка Д.І.Яворницького Яна Тимошенко)

На лекції мова піде про життя та творчість, досягнення одного з найбільш відомих людей нашого міста, діяльність якого значно вплинула на розвиток регіону - Дмитра Івановича Яворницького. А також про те, чи легко йому було працювати в умовах тоталітарних режимів (Російської імперії та Радянського Союзу), як, усупереч перешкодам та заборонам вченому вдалось змінити погляди українців на власну історію?

Окремо можна буде дізнатися, що саме зробив Д.І. Яворницький для нашого міста не тільки як науковець, але й як громадський діяч:
- чому вченого вважають однією з найвпливовіших постатей Катеринослава-Дніпра впродовж перших чотирьох десятиліть ХХ століття?
- чому радянська влада, навіть звинувативши вченого у керівництві націоналістичним підпіллям міста, не ризикнула його репресувати і стратити?
- як сталося, що незважаючи на сталінські репресії, його ім`я надали історичному музею?

А також інше про те, настільки багато може зробити одна людина, віддана справі та Батьківщині!


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте