Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
14:05

Опера-реквієм IYOV / DniPRO ГогольFest

Опера-реквієм IYOV / DniPRO ГогольFest

Опера, Фестиваль

28 вересня у Дніпрі – опера-реквієм «IYOV» у космічному центрі, де розроблялися одні з головних космічних проєктів країни.

Опера , яка увійшла до ТОП-10 опер світу за версією міжнародного конкурсу Music Theatre NOW, у якому змагалися 436 вистав із 55 країн.

В рамках театральної програми DniPro ГогольFest.

«IYOV» – містично-театральне дійство від режисера Влада Троїцького та композиторів NOVA OPERA Романа Григоріва та Іллі Разумейка.

Створена за книгою Йова зі Старого Заповіту з використанням латинських сакральних текстів.

У різних локаціях ця сакральна тема може інтерпретуватися по різному, і це особливість Дніпра – як вона впишеться у космічний простір і повпливає на майбутнє. Бо космос – це завжди історія про майбутнє.

Книга Йова – не лише розповідь про життя біблійного героя. Це історія людського відчаю, жертовності та пошуку себе. Пронизлива історія про страждання, що перетворюється на оду життю. Цей твір особливо актуальний в Україні саме зараз, адже безмежна віра Йова не лише дарує надію, а й повертає все втрачене під час випробувань.

«IYOV» – це містерія народження нового звуку всередині препарованого рояля, на межі можливостей людського голосу. Драматургію музичного перформансу засновано на контрастній компіляції речитативів (в них використані фрагменти з українського перекладу книги Йова) та музичних номерів, написаних на латинські тексти Реквієму.

Музичним відкриттям твору стало використання препарованого рояля. Завдяки нетиповим прийомам гри та використанню ударних інструментів він перетворюється на справжній симфонічний оркестр, а часом – навіть на генератор електронних звуків.

Проєкт було вперше представлено на головній сцені фестивалю сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST у вересні 2015 року. У 2016 році оновлену версію опери неодноразово виконували в Данії, Україні та Польщі. У 2017 «IYOV» було виконано у Віденській філармонії, а також Македонській національній опері. У 2018 році «IYOV» з успіхом 5 разів виконали на фестивалі сучасної опери PROTOTYPE у Нью-Йорку, а також неодноразово у Нідерландах та Франції.

Вхід за квитками – concert.ua/uk/event/iyov-dnipro-gogolfest

Встигайте, кількість місць обмежена, всього буде 3-и хвилі
Перша хвиля – 50 місць по 200 гривень.

Виконавці: Мар’яна Головко (сопрано), Анна Кірш (сопрано), Олександра Мельє (мецо-сопрано), Андрій Кошман (баритон), Руслан Кірш (баритон), Євген Рахманін (бас), Тетяна Троїцька (голос), Жанна Марчінська (віолончель), Андрій Надольський (ударні), Ілля Разумейко (рояль), Роман Григорів (диригент)

Проходить за підтримки генерального партнера фестивалю – Программа Культурная столица.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте