Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 26 апреля 2024
02:46

Більше, ніж Крим

Посмотреть афишу: Більше, ніж Крим Документальный фильм

Презентація документальних фільмів «Номан Челебіджіхан. Провідник народу» та «Мустафа Джемілєв. Син Криму»

2 грудня 2018 року о 16:00 в Музеї «Пам’ять єврейського народу і Голокост в Україні» (м. Дніпро, вул. Шолом-Алейхема, 4, Центр «Менора») Інститут геостратегії імені Ісмаїла Гаспринського презентує два документальних фільми проекту «Більше, ніж Крим» про кримських татар, які відомі у всьому світі. Герої цих фільмів присвятили своє життя боротьбі за право кримськотатарського народу вільно жити на своїй Батьківщині.
Разом вони дають відповіді на важливі питання нашого часу: «Як корінним народам зберегти себе?», «Як тільки одна людина може зберегти традиції свого народу?», «Як пересічна людина стає надзвичайною?».

В рамках заходу буде продемонстровано документальні фільми:
«Номан Челебіджіхан. Провідник народу». На нелегку долю Номана Челебіджіхана припали організація Першого Курултаю кримськотатарського народу (1917 р.) та відродження кримськотатарської державності. Він був наділений сильною волею та духом, виступав за єдність та мирне співіснування всіх етносів, що проживали в Криму;
«Мустафа Джемілєв. Син Криму». Мустафа Джемілєв є найвідомішим у світі сучасним представником кримськотатарського народу. Людина-борець та визнаний моральний авторитет демократичного світу, він обрав свій неймовірно складний шлях усвідомлено та став справжнім Лідером кримськотатарського народу.

Спікери заходу:

  1. Сафінар Джемілєва, Голова Лігі кримськотатарських жінок, дружина Лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва;
  2. Наріман Устаєв, генеральний директор Інституту геостратегії імені Ісмаїла Гаспринського;
  3. Гульнара Бекірова, історикиня, авторка сценаріїв проекту «Більше, ніж Крим»;
  4. Генадь Побережний, професор Українського Вільного університету у Мюнхені, науковий співробітник Українського наукового інституту Гарвардського університету
  5. Ігор Щупак, директор Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», Музею «Пам’ять єврейського народу і Голокост в Україні» (Дніпро);

Документальні фільми «Більше, ніж Крим» відзняті Інститутом геостратегії імені Ісмаїла Гаспринського в рамках проекту «Видатні кримські татари» за фінансової підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Точка зору, відображена у даних фільмах, може не співпадати з позицією Уряду США.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте