Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
ср, 24 апреля 2024
08:37

Акварельна мелодія Анатолія Дерев’янка

Акварельна мелодія Анатолія Дерев’янка

19 листопада 2018 року у приміщенні Будинку мистецтв відкрилася персональна ювілейна виставка «Акварельна мелодія Анатолія Дерев’янка» з нагоди 70-річчя від дня народження автора.

В експозиції представлені акварельні роботи, створені в різні роки, що відображають ліричний настрій і музично-емоційне звучання душі А. Дерев’янка.

Дерев’янко Анатолій Павлович - член Національної спілки художників України, член клубу екслібрису та графіки «Кобзар», мешканець «Мистецького кварталу» народився 3 листопада 1948 року у селі Іванівка Синельниківського району Дніпропетровської області. Бере активну участь у заходах Будинку мистецтв, у діяльності творчого об’єднання «Художники Дніпра».

Він відомий на Дніпропетровщині графік, що створює роботи у різноманітних техніках: акварель, ліногравюра, малюнок. Художник отримав освіту в Українському поліграфічному інституті ім. Івана Федорова. Працював у книжкових видавництвах, у Дніпропетровському художньо-виробничому комбінаті. Займався оформленням книжок місцевих авторів: «Казки та прислів’я і тому подібне, записані І. Манжурою», «Мемуари до історії Південної Русі», «Історія Катеринославської єпархії 1775-1917» Ю.Скалозуба та інші.

Бере участь у професійних художніх виставках з 1970 року. Починав свою творчу діяльність як майстер ліногравюри, найпоширенішої техніки у графіків Дніпропетровщини (триптих «Сталевари», серія «Трудовий день», серія «По Дніпру»). Анатолій Дерев’янко досяг значних успіхів у творчості, використовуючи особливу пластичну виразність образного рішення в серії ліногравюр, що присвячені історії козацтва – улюбленій темі художника. У той же час Дерев’янко також відомий як аквареліст, що в основному працює у пейзажному жанрі. Природа Подніпров’я, її заповідні куточки, образ могутнього Дніпра – головні сюжети його пейзажів, які об’єднані в своєрідні поетичні новели про природу рідного краю.

Графічний доробок Анатолія Павловича відзначений у 2014 році мистецькою премією ім. Федора Решетнікова.

Виставка буде експонуватися до 10 грудня 2018 року.




  

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте