Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
03:25

Барокова опера «Дідона та Еней» Генрі Перселла

Барокова опера «Дідона та Еней» Генрі Перселла

Опера

У листопаді на меломанів та професійну музикантську спільноту Одеси, Дніпра та Харкова чекає знайомство із постановкою барокової опери Генрі Перселла «Дідона та Еней» від Open Opera Ukraine, а також можливість стати частиною проекту національного нетворкінгу музикантів.

Після успішної київської прем’єри опери Генрі Перселла «Дідона та Еней» Open Opera Ukraine за підтримки Українського культурного фонду розпочинає гастрольний тур, який дозволить почути шедевр англійського бароко якомога більшій кількості шанувальників музики у великих мистецьких центрах України.

Open Opera Ukraine – незалежна платформа, створена для промоції жанру опери в Україні. Проект має на меті сформувати нові інтенції у сприйнятті широкою аудиторією оперного мистецтва та академічної музики загалом. Реалізацію цієї мети Open Opera Ukraine здійснює через сучасний підхід до музичного інтелектуального продукту – у нових постановках із залученням актуальних мистецьких та суспільних трендів, через розвиток аудиторії та професійну допомогу молодим талантам.

В рамках гастрольного туру покази опери у сценічній версії пройдуть:

19 листопада – в Одеському Національному театрі опери та балету

21 листопада – у Дніпропетровській філармонії імені Л.Б.Когана

23 листопада – у Харківській обласній філармонії.

Європейський диригент Ілля Король, провідна українська режисерка Тамара Трунова, оркестр, в якому музиканти грають на історично достовірних копіях старовинних музичних інструментів, хор та яскраві, харизматичні українські солісти, що пройшли відкритий кастинг та школу барокового вокалу, – ось основні учасники постановки, креативної і сучасної за режисерським вирішенням, модерної за візуально-пластичним профілем.

«Дідона та Еней» – опера без стін, дійство у всіх сенсах відкрите для безпосереднього контакту з публікою: ні куліс, ні задників, ні оркестрової ями, ні традиційних оперних умовностей. Натомість – можливість безпосередньо спостерігати за процесом народження вистави, зануритися у хвилюючий та захопливий світ бароко не лише через вир емоцій, а й дізнавшись більше про естетику й виконавську практику тієї епохи.

Окрім оперних вистав у кожному з міст запланована розгорнута освітня програма: лекції для широкої аудиторії, майстер-класи для студентів та викладачів мистецьких вишів, загалом – для музикантів, що зацікавлені у розширенні своїх знань у царині барокового виконавства.

Київська прем’єра «Дідони та Енея» Генрі Перселла, яка відбулася на початку листопада 2017 року, стала першим в Україні досвідом реалізації цілісного музичного спектаклю в естетиці історично-поінформованого виконавства – у виконавській стилістиці, відповідній часу створення опери. Постановка отримала значний резонанс не лише серед музикантів (фахівці оцінили її як «бездоганне виконання із дотриманням світових стандартів історично-поінформованого виконавства»), а й у театральному середовищі: за рішенням експертів «Дідона та Еней» потрапила до шорт-листа Всеукраїнського театрального фестивалю-премії ГРА у номінації «Найкраща музична вистава у жанрі опера/оперета/мюзикл».

Важлива частина проекту – налагодження культурного діалогу між регіонами України, створення всеукраїнської мережі взаємодії (нетворкінгу) музикантів, які прагнуть оволодіти усіма секретами й тонкощами історично-поінформованого виконавства, забезпечення можливостей освіти й удосконалення своїх вмінь для молодих талантів через консультації із провідними світовими фахівцями у цій галузі та участь у концертних і музично-театральних акціях.

www.openopera.com.ua
www.facebook.com/OpenOperaUkraine/







   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте