Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
01:19

Фотовиставка Олексія Самойленка «Історія України: Камінь половецького степу»

Посмотреть афишу: Фотовиставка Олексія Самойленка «Історія України: Камінь половецького степу» Фото

«Історія України» – це широкомасштабний авторський фотопроект Олексія Самойленка, який за допомогою мистецтва фотографії розповідає про історію нашої країни, починаючи з XXXX тис. до н.е. і закінчуючи XV ст. н.е.: доба трипільської культури, час процвітання кочівників-половців (кипчаків), період утворення грецьких колоній на березі Чорного моря, панування скіфів у степових районах, становлення Київської Русі і поява козацтва. Основною метою проекту є візуалізація тієї чи іншої історичної епохи. Під час роботи над проектом автор збирав інформацію у багатьох музеях України.

«Камінь половецького степу» — це друга частина фотопроекту «Історія України», яка презентує власний погляд фотографа на історію половців. Однин з найбільш загадкових кочових народів, які жили на території сучасної України – половці. Не маючи яскраво вираженої писемності, половці залишили пам’ятки сакрального мистецтва – так звані «кам’яні баби». Саме вони, застиглі в камені свідки історії, стали головним артефактом фототворів. Застосовуючи техніку фотоколажу, автор відтворив образ половців, як відважних воїнів із залізною волею і сильним характером, загартованим в степу. Окрім цього, фотовиставка Олексія Самойленка знайомить з віруваннями і шаманськими обрядами половців, поховальними звичаями і культурою вшанування вождів.

Загалом на виставці Олексій Самойленка представлено 21 фотороботу. До того ж, фотовиставка доповнена фондовими експонатами нашого музею, які гармонійно доповнюють розповідь автора про історію половців. Олексій Самойленко – талановитий харківський фотограф, неодноразовий переможець всеукраїнських та міжнародних фотоконкурсів. Його роботи неодноразово експонувались в галереях Європи. Багато фоторобіт автора нині зберігаються в приватних колекціях в Україні, Німеччині та Великої Британії. Олексій Самойленко – яскравий представник та продовжувач традицій харківської фотографії, організатор Творчого об’єднання FotoArt, діяльність якого спрямовано на розвиток та популяризацію мистецтва фотографії міста Харкова як в Україні, так і за її межами.

Авторська фотовиставка Олексія Самойленка «Камінь половецького степу» чекає всіх шанувальників історії та фотографії з 6 квітня по 31 травня 2018 року.













 

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте