Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
15:26

Персональна выставка художника Анатолия Менькива

Посмотреть афишу: Персональна выставка художника Анатолия Менькива Живопись

15 лютого в 17:00 в Дніпровському художньому музеї відбудеться відкриття персональної виставки українського митця Анатолія Меньківа під назвою «Сприймання».

Сприймання є відображення в мозку людини предметів і явищ, об'єктивної дійсності внаслідок їх безпосереднього впливу на органи чуття. Сприймання, як і відчуття, належить до чуттєвого пізнання об'єктивного світу. Пізнання завжди починається з живого споглядання, з відчуттів і сприймань.

«Анатолій Меньків – перше знайомство з цією людиною іноді формує помилкову думку про певну зовнішньо виявлену простоту. Аж надто життєрадісний, завжди готовий до спілкування, часом навіть зайве метушливий. Але познайомившись ближче із ним, починаєш розуміти духовну глибину його особистості, широту знань, неоднозначну серйозність суджень про сучасний світ. Повсякчас перебуваєш під враженням від його працездатності та вміння розподіляти власний час у такий спосіб, аби багато чого встигнути – бути організатором найцікавіших проектів, один лише перелік яких міг зайняти кілька сторінок.» – Мистецтвознавець Людмила Тверська, Заслужений працівник культури України.

Анатолій Меньків народився 11 травня 1967 року у м. Дніпропетровськ. Художник, дизайнер, викладач, куратор подій та волонтер. Здобув освіту в Дніпропетровському державному художньому училищі (майстерня Григорія Чернети) та Української академії друкарства (м. Львів).
З 2004 року він є членом Спілки дізайнерів України (СДУ) та Міжнародної асоціації «Society of Designers». Анатолій також є співзасновником та головою осередка СДУ в м. Дніпро, співзасновником та куратором щорічного заходу - COW Міжнародний фестиваль дизайну (www.cow.com.ua), який задіє дизайнерів майже з 30 країн світу.
Анатолій – соціально активний художник та куратор подій. Він організовує та проводить різноманітні актуальні соціальні акції, виставки та майстер-класи. Як волонтер, він започаткував проект «Арт-десант». У рамках проекту він навчає живопису поранених солдатів у військовому госпіталі, з метою допомогти їм позбутися посттравматичного синдрому та повернутися до цивільного життя.
За свою працю Анатолій був нагороджений багатьма важливими нагородами, серед них:
Почесна медаль «LEGE ARTIS», Медаль «Захисника Вітчизни», Медаль «За заслуги перед містом», Почесна медаль від СДУ за вагомий внесок у розвиток дизайну в Україні, Золота медаль ім. Олександра Родченка та ін.

Анатолій експонував свої роботи на багатьох важливих виставках, бієнале та триєнале у більш ніж 20 країнах світу. Твори знаходяться у приватних колекціях, колекціях галерей та музеїв України, США, Італії, Іспанії, КореЇ та ішіх країн світу.

«Анатолій є автором, що впевнено проявляє свою індивідуальність, створює жанрові живописні твори, сюжети та ідеї для яких знаходить під час подорожей. Важливу роль в образному настрої його творів грає особлива техніка, застосовувана художником, сама є предметом загадково-авторським. Фактура поверхні, збагачена різними рельєфно виступаючими мазками, створює додаткову світлотіньову гру. Відмінно володіючи авторською технікою й одночасно поєднуючи властиве живопису колористичне багатство з використанням сюжетів з психологічним підтекстом, художник вводить її можливості в образне рішення творів.» –
Директор Дніпропетровського художнього музею, мистецтвознавець Тетяна Шапаренко.

Щиро запрошуємо 15 лютого в 17:00 на відкриття виставки творів Анатолія Меньківа в Дніпровський художній музей за адресою вулиця Шевченка, 21.

Виставка триватиме до 11 березня 2018 р

Контакти: +380503631114, menkiv@gmail.com


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте