Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 19 апреля 2024
13:26

ПЕРШИЙ БІОГРАФ Д.ЯВОРНИЦЬКОГО. ОЛЕКСАНДР АВЧИННИКОВ: ДОЛЯ РОДИНИ

ПЕРШИЙ БІОГРАФ Д.ЯВОРНИЦЬКОГО.  ОЛЕКСАНДР АВЧИННИКОВ: ДОЛЯ РОДИНИ

История, Лекция

20 жовтня 2017 р. о 16-й годині у Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького відбудеться лекція-біографічний екскурс з циклу «Яворницькіана Миколи Чабана». На ньому буде представлене ще одне цікаве дослідження відомого дніпровського краєзнавця, заслуженого журналіста України Миколи Чабана про трагічну долю непересічної родини сучасника Д. Яворницького ОЛЕКСАНДРА АВЧИННІКОВА, що повертає забуті імена в історії нашого краю та країни.

На сьомій лекції циклу буде розкрита особистість, яка має всі підстави вважатися першим, прижиттєвим біографом Дмитра Івановича Яворницького – видавець Олександр Авчинников. У 1913 році у катеринославській пресі почали з’являтися статті про життєвий та творчий шлях «козацького батька», ініціатором появи яких був саме Олександр Авчинников. Захопившись видавничою справою,  О. Авчинников почав видавати щорічні календарі "Приднепровье", які й для сучасних дослідників наповнені корисною інформацією. Олександр Авчинников здійснював різноманітні розвідки: про загиблого на російсько-японській війні губернатора Едуарда Келлера, до 50-річного ювілею катеринославського земства, до ювілею Дому Романових, путівник по обласній виставці в Катеринославі 1910 року, та видавав їх у вигляді просвітницьких книжок для народу. З допомогою французьких нащадків О. Авчинникова  вдалося відтворити біографію цієї забутої постаті нашого краю.

Меморіальний будинок-музей академіка Д.І. Яворницького та відомий краєзнавець, письменник, Заслужений журналіст України, яворницькознавець МИКОЛА ЧАБАН продовжують цикл краєзнавчих просвітницьких екскурсів з метою популяризації історії краю. Ці заходи стануть в нагоді тим, хто прагне дізнатися більше про наше місто та легендарного «Козацького Батька», відомого історика, археолога, етнографа, фольклориста, громадського діяча академіка Дмитра Івановича Яворницького.

Лекції розраховані на широку аудиторію та будуть цікаві не лише науковцям і краєзнавцям, але й кожному, хто захоплюється історією свого міста та краю.

Тел. для довідок: 066-35-25-985
Інформаційний ресурс: museum.dp.ua
Сторінки музею у соц. мережах:
facebook.com/budynok1/
twitter.com/D_Yavornytsky
www.instagram.com/sadyba_yavornytskogo/


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте