Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 19 апреля 2024
23:48

Будь-які збіги з реальністю випадкові

Посмотреть афишу: Будь-які збіги з реальністю випадкові

Артсвіт представляє новий виставковий проект "Будь-які збіги з реальністю випадкові" мисткині, лауреата легендарного харківського фестивалю NonStopMedia Ольги Федорової. Виставка є продовженням дослідження яке художниця представила у 2016 році в рамках фестивалю вМуніципальній галереї

Відкриття 31 березня о 19:00. Виставка триватиме до 13 травня. 

Хромакей або «зелений екран» – це суцільний фон, який використовують у кінематографі і, за допомогою технологій, «домальовують» на ньому нову реальність. Коли ми дивимося фільми, то все ще сподіваємося, що чудові краєвиди існують насправді, а вогонь від вибухів і пожеж по-справжньому обпалює. Часто, здогадуючись про використання хромакея, ми відчуваємо себе обдуреними. Викликає обурення навіть не те, що запропоновані картинки нереальні, а те, наскільки сильно симуляція намагається переконати нас у власній реальності.

Художниця пропонує глядачеві три кроки у напрямку до ірреальності, занурення в простір тотальної невизначеності.

На першому етапі, Ольга монтує фотографії, які багато в чому визначають те, як ми уявляємо собі історію, і таким чином піддає сумніву нашу, часто беззастережну, довіру до документа.

У другій частині, вона йде ще далі, деконструюючи повсякденність. Колажі відображають глибокий ступінь розгубленості, що супроводжує сучасну людину в світі, який існує на стику реальності і “спецефектів”: мас-медіа, реклами і пропаганди. І якщо хромакей в кіноіндустрії – це певна форма обману, що ми його все одно приймаємо, то в повсякденному житті, ми за власним бажанням конструюємо реальність, щось ігноруючи, щось замінюючи уявними світами.

І третій крок, який глядач робить разом із художницею, – це інсталяція, всередині якої кожен може сам домислити і сконструювати світ навколо.

Але, що дає нам розпач, який виникає від хиткості та неоднозначності історії і сучасності? Можливо, простір для пошуку орієнтирів. Для художниці деконструкція історичних фотографій – це спроба зірвати ауру величі із зображень війни та насильства. Завдання проекту, на думку Ольги Федорової, піддати критиці саму можливість подій, що відбулися, за допомогою абсурду, викликати у глядача обурення через те, що подібні події були дозволені і дозволяються тепер, а також - переосмислити навколишню реальність і власне існування в ній.

Виставка Ольги Федорової – це результат співпраці Артсвіт із Харківською муніципальною галереєю. Ольга Федорова стала фіналісткою конкурсу для молодих художників NonStopMedia 2016. Проект "Хромакей" – це дослідження, яке мисткиня продовжує в нашій галереї, доповнюючи його новими сенсами.

Ольга Федорова

Народилася 11 лютого 1994 року. Живе в Харкові.
З 2014 року займається сучасним мистецтвом, більшою мірою живописом, експериментує з медіа-артом, інсталяцією та відео.

Творчість Ольги Федорової сфокусована на дослідженні людини з точки зору сприйняття нею навколишнього світу, власної тілесності та буття, інших людей, суспільства, повсякденних та історичних подій і процесів.

Освіта
2008 - 2012 - Харківське художнє училище, спеціальність «Дизайн середовища»;
2012 - 2016 - Харківська державна академія дизайну і мистецтв, факультет «Дизайн середовища», спеціальність «Дизайн інтер'єру», бакалавр.

Участь у виставках
2014 - участь у виставах-перформансах «Риба в клітці» і «Товари для дому» у сквоті «Автономія» та вільному просторі «Дома» (Харків);
2015 - участь у фестивалі сучасного мистецтва «Feldman Art-park» (Харків);
Січень 2016 - персональна виставка об'єктів та живопису в арт-центрі «Workshop» (Харків);
Березень 2016 - групова виставка робіт, що увійшли до фонду «Feldman gallery» за результатами фестивалю «Feldman Art-park», галерея «АВЕК» (Харків);
Травень 2016 - участь у фестивалі «Ленд-арт» в ущелині Сагайдачного (Запоріжжя);
Вересень 2016 - лауреат фестивалю молодіжних проектів в області сучасного мистецтва «Non Stop Media VIII», проект «Хромакей» експонувався в Арт-підвалі Муніципальної галереї (Харків);
Жовтень 2016 - персональна виставка графіки в арт-просторі «Sklo» (Київ);
Листопад 2016 - участь у стікер-акції у рамках проекту Муніципальної галереї “Вагрич Бахчанян - художник слова”;
Листопад 2016 - колективна виставка «Sviata» до 20-річчя Муніципальної галереї;
Грудень 2016 - участь у освітньому проекті-співпраці із «Jugend Kunst Schule», Шарлоттенбург- Вільмерсдорф, Берлін;
Грудень 2016 - ІІІ місце у фестивалі сучасного візуального мистецтва ім. Натана Альтмана (Вінниця);
Січень 2017 - персональна виставка «Локальна археологія», ЕЦСМ «Чайна фабрика» (Одеса);
Лютий 2017 - участь у Міжнародному зимовому фестивалі ленд-арту «Міфогенез»;
Березень 2017 - колективна виставка «Вік. Місто. Безвість», Музей Ідей (Львів).

http://artsvit.dp.ua/shows/bud-yak-zbgi-z-realnstyu-vipadkov-olga-fedorova/ 


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте