Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
17:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як мешканці Нікополя допомагають одне одному, попри щоденні обстріли окупантів

Як мешканці Нікополя допомагають одне одному, попри щоденні обстріли окупантів

Російські загарбники вже понад два роки тероризують Нікополь з важкої артилерії та дронами-камікадзе. Тамтешні мешканці щодня перебувають на межі між життям і смертю, однак продовжують допомагати один одному.

94-річна нікопольчанка Валентина пройшла Другу світову війну. Нині живе під постійними російськими обстрілами. Рік тому вона впала з драбини та зламала собі стегно, внаслідок чого не може ходити. За нею доглядає її тезка – пані Валентина.


«Евакуювати її не можна, тому що вона не ходяча. Їй боляче-не боляче – вона піднімається, у неї є прагнення у житті. Вона бореться з недугою», – розповіла жителька Нікополя Валентина.

У Прибережній зоні також мешкає пані Ніна з родиною. У жінки є 20-річна донька Вероніка, яка з дитинства має хронічні захворювання. Її мати каже, за дівчинкою постійно потрібен ретельний догляд та підтримка.


«Це лежача дитина, ми піклуємося з чоловіком разом. Тому що вона дуже важка, її треба піднімати, саджати та годувати. Важко жити в прибережній території, тому що ми чуємо і виходи, і входи, все чуємо. Ми до цього вже звикли, страшно, але звикли. Поруч у нас тут є й розбиті будинки», – поділилася Ніна.

Про те, як в умовах кровопролитної війни під щоденними обстрілами ворога виживають незламні нікопольці, дивіться в сюжеті Відкритого:

Журналістка: Альбіна Гриненко
Оператор: Юрій Смірнов

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті