Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
05:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Без Пушкіна, Чкалова та Горького: чи підтримують мешканці Дніпра демонтаж радянських та російських пам’ятників (опитування)

Без Пушкіна, Чкалова та Горького: чи підтримують мешканці Дніпра демонтаж радянських та російських пам’ятників (опитування)

Сьогодні у багатьох містах України або ж зносять пам’ятники російської культури та історії, або ж дискутують, що з ними робити. Хтось говорить, що це правильно, бо нині війна і ми маємо повністю очистити наші вулиці від російських символів та всього, що з ними пов’язане. Інші ж кажуть: не треба чіпати пам’ятники, бо, мовляв, це історія.

Журналісти “Нашого міста” цікавилися думками дніпрян.

Демонтаж радянських пам’ятників розпочався в Україні ще під час Євромайдану – у 2013-2014 роках. Тоді було розпочато так званий «ленінопад» – хвилю демонтажів пам’ятників Леніна. Протягом років майже всі пам’ятники більшовицького вождя були ліквідовані. Проте що стосується пам’ятників іншим радянським та російським діячам – роботи з демонтажу досі тривають.

Однак, дехто вважає, що демонтувати такі історичні споруди не потрібно, адже навіть в російських чи радянських пам’ятниках зберігається частинка історії. Тому журналісти опитали перехожих мешканців Дніпра стосовно того, чи потрібно продовжувати демонтаж пам’ятників.

Більшість опитаних кажуть, що у нас є ким замінити старі пам’ятники з радянськими діячами, оскільки в Україні чимало поетів, науковців та громадських діячів, пам’ятники яких можна встановлювати у містах.

«Я вважаю, що радянські пам’ятники залишають погану спадщину, тим паче зараз йде війна через бажання рф відновити радянський союз», – каже дніпрянка Інна.

Але є й респонденти, які виступають за збереження радянських монументів. В чому їх важливість та навіщо потрібно залишити такі пам’ятники на думку дніпрян – дивіться у нашому відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті