Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
06:31

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Учебный день в школе-интернате № 1 для детей с недостатками умственного и физического развития

|«« «« »» »»|

ОКЗО «Дніпропетровська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №1 для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку» заснована у 1952 році.

Сьогодні в інтернаті виховуються близько 200 дітей віком від 7 до 18 років з легкою та помірною розумовою відсталістю та супутніми захворюваннями: гідроцефалія, епілепсія, дитячий церебральний параліч, хвороба Дауна, шизофренія.

Для того, щоб ці діти отримали навчання та виховання, які б забезпечили їх гідність, допомогли набути віри в себе та посприяли органічній інтеграції в суспільство, в школі працює педагогічний колектив у складі 45 вчителів та вихователів.

Пріоритети закладу:

1. Створення умов для рівного доступу до якісної освіти.
2. Соціальний захист учасників навчально-виховного процесу.
3. Підтримка талановитих дітей.
4. Патріотичне виховання.
5. Профілактика наркології та СНІДу.
6. Досягнення сучасних стандартів спеціальної загальної освіти.
7. Сприяння євроінтеграційним процесам розвитку освіти.
Кімнатами і класами цієї школи ми і пройдемось сьогодні.

ОКЗО „Дніпропетровська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 1 для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку” знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпропетровськ, вул. Чичерина, б. 171.

Заклад засновано у 1952 році, у якому до 1923 року знаходився Свято-Тихвинський жіночій монастир, з 1923 року функціонував дитячий будинок. З 1998 року до 2000 року, відповідно до Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні,” розпорядження Президента України від 22 червня 1994 року № 53/94 р-п „Про повернення релігійним організаціям культового майна”, враховуючи заяву єпархіального управління Дніпропетровської єпархії Української православної церкви та рішення Дніпропетровської обласної ради від 18 листопада 1997 року № 100-10/ХХІІ скликання Свято-Тихвинському монастирю були передані будівлі, які раніше належали монастирю.

7 жовтня 2000 року була підписана угода між управлінням освіти і науки облдержадміністрації та Дніпропетровською єпархією Української православної церкви „Про спільну діяльність”. Відповідно до цієї угоди монастирю було передано двоповерхове приміщення навчального корпусу (1958 року будівництва) з котельнею, пральнею та відповідним обладнанням замість розташованих на території школи монастирських приміщень.

Протягом 11 років щкола-інтернат та Свято-Тихвінський монастир мирно співіснували на розділеній території. У вересні 2009 року розпочався судовий процес щодо позову Дніпропетровської єпархії стосовно відчуження вищевказаних будівель.

19 серпня 2010 року відбулося засідання обласного господарчого суду, за рішенням якого за Українською Православною Церквою визначено право власності на будівлі та споруди Свято-Тихвинського жіночого монастиря Дніпропетровської єпархії.

31 серпня 2010 року до Дніпропетровського апеляційного господарчого суду були подані апеляційні скарги Дніпропетровською обласною радою, Дніпропетровською обласною прокуратурою та школою-інтернатом.

3 листопада 2010 року відбулося засідання апеляційного господарчого суду, на якому було прийнято рішення про відхилення апеляційних скарг обласної ради, обласної прокуратури та школи-інтернату.

Дніпропетровською обласною радою, Дніпропетровською обласною прокуратурою, школою-інтернатом та батьками планується подати скаргу до Касаційного Верховного Суду України.

Gorod.dp.ua на Facebook.


атеист  (16.11.10 16:14): Попадает мужик в ад. Тут его встречает дьявол и говорит: "Пойдем я тебе все здесь покажу. Тут у нас баня, тут девченки и бар с танцполом". Мужик удивленный спрашивает: "И это ад?" Вдруг видит странную ширму, отодвинул ее и его глазам открылось следующее: люди жарятся в котлах и проходят адские муки. "А это тогда что?" - спросил он у дьявола. "А, это христиане, им так нравится, они об этом всю свою жизнь думали".

Вот это и ждет монашек вместе с Зосимой.
Ответить | С цитатой
Дурноватой Соле  (16.11.10 16:05): sola, ты себе в мозги вколоти хоть что-нибудь для начала. Причем тут работа, это просто жизнь, видать, у тебя такая несправедливая к тебе, вот ты, убогая, и видишь зло во всех остальных людях. Видать сильно тебя твой нефарт на дно опустил. Ответить | С цитатой
Mr Cody  (09.11.10 11:19): Надоело ждать пока кто-то ответит, поэтому просто коротко выложу свои соображения:
Владельцем спорного имущества является территориальная община граждан, иными словами имущество есть коммунальное.
Указ "Про повернення релігійним організаціям культового майна " предписывает: "..забезпечити.. ..повернення.. ..культових будівель.. які перебувають у ДЕРЖАВНІЙ власності..", ЗУ "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності " четко разграничивает эти понятия, а действовавший на тот момент ЗУ "Про власність" разграничивает обязательства. В данной ситуации можно оспаривать только законность владения территориальной общиной данным имуществом (виндикационный иск), на что установлена исковая давность 3 года которая истекла, а не требовать устранения причин мешающих владельцу (монастырю) распоряжаться своим имуществом (негаторный иск) на который такой исковой давности нет.
Какие будут мнения юристов?
Ответить | С цитатой
10  (08.11.10 19:14): ввв (08.11.10 15:57):Ну зачем же так? Я вполне самодостаточная личность Ответить | С цитатой
ввв  (08.11.10 15:57): Sola +10= одно целое. Ответить | С цитатой
Смотрите. Читайте. Думайте.  (08.11.10 12:51): http://orthodoxy.org.ua/tn/node/12746 Ответить | С цитатой
10  (08.11.10 10:01): Niko (08.11.10 09:47): Ну я так понимаю, здесь все высказывают свою позицию по отношению к этому делу, просто юристы видят многое то, что ускользает от видения не специалиста. Идет поиск истины, и все высказывания, кроме откровенно одержимых, имеют право на жизнь Ответить | С цитатой
Niko  (08.11.10 09:47): 10, Тогда не понимаю ее позиции касательно данной ситуации...Если она юрист зачем обелять одну сторону спора на форуме? Это больше работа PR менеджмента, чем юриста, т.е. формирование позитивного мнения в обществе по отношению к одной из стороны спора... Ответить | С цитатой
10  (07.11.10 23:17): Mr Cody (07.11.10 20:55): Насколько я понимаю, юристы, которые участвовали в деле, здесь не появлялись Ответить | С цитатой
Mr Cody  (07.11.10 20:55): Кто тут сильный монастырский юрист? Есть вопросы. Особенно касающиеся формулировки требования и их исковой давности, а также установления правоприемничества. Просьба не отвечать тупыми вопросами, типа "А что вас не устраивает". Только по делу. Ответить | С цитатой
1 2 3 4 5 6
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте