Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
22:58

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Победителей "Эврики" пригласили стать студентами ДНУ

Победителей
Нещодавно у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара на базі обласного ліцею-інтернату фізико-математичного профілю пройшов ІІІ Регіональний математичний турнір старшої ліги „Еврика-2010” для учнів 10-11 класів (змагання молодшої ліги відбулися в травні).

Такий захід є складовою частиною обласної та всеукраїнської комплексної програми з пошуку, навчання i становлення обдарованої творчої молоді. Змагання школярів спрямовані, в першу чергу, на стимулювання навичок застосовувати математичні знання в різних науках, зокрема, у фізиці, інформатиці, географії та інших. Турнір має на меті викликати інтерес у наших учнів до вивчення математики й розв’язання складних завдань, показати, що математика – жива та цікава наука, а також виявити найбільш обдарованих старшокласників, щоб заохотити їх до навчання в ДНУ, де вони зможуть продовжувати розвивати свої математичні здібності.

Ініціаторами „Евріки” стали механіко-математичний факультет, Дніпропетровський обласний ліцей-інтернат фізико-математичного профілю, Регіональний центр моніторингу освіти та Центр довузівської підготовки ДНУ ім. О. Гончара. Безпосередню організацію змагань проведено ліцеєм в координації з Центром моніторингу освіти і механіко-математичним факультетом ДНУ. Також до організації конкурсу були залучені найкращі студенти та аспіранти факультету прикладної математики й мехмату – призери та переможці Всеукраїнських і Міжнародних студентських олімпіад, серед яких Олег Коваленко та Дмитро Кузьменко, а також переможці „Еврики-2009” минулого року, які стали студентами ДНУ. Теоретичні й практичні завдання оцінювало журі, до складу якого увійшли не тільки викладачі, але й студенти.

Турнір проходив у два етапи: перший – теоретичний, у вигляді дослідницької олімпіади з математики, де учням були запропоновані задачі, що розкривають деякі ідеї та поняття сучасної математики, розв'язання яких може бути не до кінця суворим, іноді виходячи з інтуїтивних міркувань. І другий етап – це практичний конкурс з обчислювальної математики та математичного моделювання, де школярам було запропоновано розв'язати прикладні задачі з використанням комп'ютерів.

Але спочатку був відбірковий заочний тур, за результатами якого було запрошено до участі в турнірі 46 учасників з Дніпропетровська, Запоріжжя, Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Апостолового, Синельникова, Павлограда, Нікополя, Вільногорська, Новомиколаївки, Верховцевого, Криничанського, Магдалинівського та Верхньодніпровського районів. Серед них учні як звичайних загальноосвітніх навчальних закладів, так і провідних профільних ліцеїв регіону: Дніпропетровського обласного ліцею-інтернату фізико-математичного профілю, ліцею інформаційних технологій, україно-американського ліцею Дніпропетровська, Жовтневого ліцею, Криворізького обласного ліцею-інтернату, Технічного ліцею Дніпродзержинська, новомосковського ліцею „Самара”. Більшість конкурсантів – призери і переможці Всеукраїнських та обласних олімпіад з математики й фізики.

Відкривали „Еврику-2010” перший проректор університету та керівники факультетів, які побажали інтелектуальній шкільній еліті творчого натхнення та успіхів у змаганні, розповіли про математичні факультети ДНУ й запросили в подальшому поглиблювати свої знання у математичній царині саме в класичному університеті, де є найширший спектр фундаментальних і прикладних напрямків підготовки.

Призерами турніру стали учні Дніпропетровська, Запоріжжя, Криничанського та Магдалинівського районів. Кожному було вручено спеціальний сертифікат учасника Регіонального математичного турніру „Евріка-2010”, переможцям – дипломи та подарунки. Переможцем серед учнів десятих класів став Владислав Будіченко, а серед одинадцятикласників – Михайло Швець. Загалом, такі змагання важливі як для самих учасників, так і для всього регіону в цілому, тому що вони сприяють збереженню й розвитку наукового потенціалу Дніпропетровська, підтримці юних талантів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (6)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте