Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
08:38

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Зовнішня торгівля Дніпропетровської області у 2005 році

Зовнішня торгівля має дуже важливе значення для економічного розвитку регіону. Тому керівництво області намагається робити все, щоб пожвавити зовнішньоторговельні операції між Дніпропетровською областю та іноземними державами.

За інформацією управління статистики, у 2005 році на Дніпропетровську область припадало 17,4% загального експорту України та 7,7% її імпорту. Співпрацюючи з 158 країнами світу, наша область посіла друге місце за обсягами експорту (після Донецької обл.) та імпорту (після м.Києва). Обсяги експорту товарів збільшилися до Австралії (на 41,9%), країн Латинської та Північної Америки (на 25%), Африки (на 14,1%), Азії (на 9,8%), до країн СНД (на 15,5%). У 2005р. імпорт збільшився до країн Європи (на 42,4%), Азії (30,6%), Африки (28,1%). Лідерами серед країн-імпортерів, з якими має торговельні відносини Дніпропетровська область, є Австралія (імпорт зріс 1,8 рази) і країни Латинської та Північної Америки (1,7 рази).

Для економічного розвитку регіону першочергове значення має торгівля з країнами Європейського Союзу. У 2005 р. до 25 країн ЄС експортовано товарів на суму 1221,4 млн. дол., імпортовано з них – на 788,1 млн. дол.

Традиційно одним з найважливіших партнерів, як в експорті, обсяг якого становив 1082,6 млн. дол., так і в імпорті – 985,7 млн. дол., є Російська Федерація.

Серед інших країн світу у зовнішній торгівлі товарами значними обсяги обороту були з Туреччиною, Китаєм, Казахстаном, Єгиптом.

Основу (70,7%) товарної структури експорту області складали чорні метали та вироби з них. Чорних металів було експортовано на 3336,5 млн. дол. (на 10,6% більше, ніж у 2004 р.), виробів з них – на суму 875,2 млн. дол. (на 30,5%), руд, шлаків та золи – на 511,8 млн. дол. (на 40,7%), локомотивів залізничних і рухомого складу, трамваїв – на 308,1 млн. дол. (на 13,6%) і т.д. У структурі імпортованих товарів були: механічні та електричні машини і обладнання – на 481,3 млн. дол. (17,6% загального імпорту), пластмаси та каучук – на 426,7 млн. дол. (15,6%), паливо мінеральне, нафта та продукти її переробки – на 319,3 млн. дол. (11,7%). Також Дніпропетровська область імпортувала фармацевтичні продукти, засоби транспорту, папір, картон та інші необхідні товари.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Max  (01.03.06 01:55): А вот результаты правления "померанчевых" в масштабе страны

От «оранжевого» правительства новой команде в наследство достались фактически развалины, которые не так давно большинство экономических обозревателей называли экономическим чудом. Замедление темпов экономического роста до непривычных за последние годы показателей (ВВП за 9 месяцев 2005 г. увеличился на 2,8%, промышленное производство - на 3,2%) многими экспертами оценивается как переход хозяйственной деятельности страны в режим стагнации. Проблема состоит не столько в показателях роста, которые даже по европейским меркам выглядят весьма неплохо, сколько в ухудшении структуры экономики, которая и без этого характеризовалась довольно низкой конкурентоспособностью.
Во-первых, существенно усилилась сырьевая ориентация украинской экономики. Сокращение темпов промышленного производства произошло большей частью за счёт обрабатывающей промышленности: за 9 месяцев этот показатель составил 3,1%, что более чем впятеро(!) чем в 2004
Ответить | С цитатой
Serg  (28.02.06 18:28): Печальная структура експорта, та и импорта.
Явный сырьевой придаток.
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте