Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
23:29

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Мор рыбы на живописном озере в Днепродзержинске

Мор рыбы на живописном озере в Днепродзержинске
У Дніпродзержинську, 4 червня 2009 року, громадська екологічна організація "Голос Природи" виявила масовий мор риби на озері в районі Соцгорода, біля сільськогосподарського підприємства "Дзержинець". Невелике живописне озеро більше 30 років є улюбленим місцем відпочинку городян. Це водоймище є природним, воно підживляється за рахунок однієї з приток річки Суха Сура.

Після неодноразових звернень жителів Дніпродзержинська, стурбованих фактом масового мору риби, екологічна організація "Голос Природи" разом з групою журналістів виїхала на місце для вивчення ситуації. В ході обстеження озера було виявлено, що масовий мор риби викликаний забрудненням вод рідкими відходами промислового або комунального походження. Зміна кольору води з темно-синього на жовто-коричневий, наявність на поверхні води піни, присутність різкого неприємного запаху підтверджує припущення про забруднення водоймища.

За словами місцевих жителів, риба, переважно карась та короп, плаває на поверхні з початку червня. Спочатку люди не придавали особливої уваги цьому факту, більше того, рибаки збирали крупні особі риб для власного вживання або продажу на ринку. Проте, коли змінився колір води, з'явився смердючий запах, а риба стала гинути масово, люди захвилювалися і звернулися в організацію "Голос Природи".

Екологічна організація "Голос Природи" припускає, що забруднення озера може бути пов'язане з аварійним або несанкціонованим скиданням рідких відходів з Баглійського коксохімічного заводу, міського полігону побутових відходів або об'єктів місцевого водоканалу. Ці підприємства розташовані в 2-3 кілометрах від озера і мають власні зливові стоки. За фактом забруднення озера організація "Голос Природи" офіційно звернулася до мера Дніпродзержинська, міську санітарно-епідеміологічну службу і обласну екологічну інспекцію. "Голос Природи" вважає, що державні контролюючі органи в обов'язковому порядку повинні провести розслідування факту забруднення озера і притягти порушників до відповідальності за збитки, які були завдані навколишньому середовищу. Окрім цього, вкрай важливо вжити заходи для усунення наслідків забруднення озера, тому що купання у водоймищі і вживання в їжу риби може привести до спалаху захворювань шлунково-кишкового тракту серед місцевих жителів.

"Випадки екологічних злочинів, перестають бути рідкістю в Дніпродзержинську. Це вже другий водний об'єкт, який гине в нашому місті. Минулого року зловмисники зруйнували дамбу та спустили воду на озері, в районі залізничної станції Баглей. Цього року забруднено озеро на Соцгороді. Місцеві органи влади зобов'язані покласти край безкарності за порушення природоохоронного законодавства. Незалежно від причин і обставин забруднення озера, порушників необхідно притягати до відповідальності", – вважає Євген Колішевський, виконавчий директор екологічної організації "Голос Природи".

Gorod.dp.ua на Facebook.


Tetyana  (17.06.09 14:34): "Випадки екологічних злочинів, перестають бути рідкістю в Дніпродзержинську." А коли вони були рідкісттю, існування виробництва такого типу і в такому техничному стані є злочином проти мешканців міста. Не маю на увазі тільки БКХЗ. Та ви мовчите, як і лізуть шахтарі в Засядько, то так вам і треба. Ответить | С цитатой
AQ  (13.06.09 16:32): Почему-то не единого слова про реакцию природоохранной прокуратуры... Ау! Ответить | С цитатой
??!!  (12.06.09 12:16): мне вот интересно...люди из дома мусор тоже не выносят?! ну пришол ты отдохнуть на природу - погулял, шашлычки пожарил... собрал мусор после себя и вынес до ближайшего мусорного бака... а то скоро вооще негде отдыхать будет..а точнее такие места уже ИСКАТЬ приходиться ;( ... не пора ли задуматься господа.. Ответить | С цитатой
мяв  (12.06.09 11:40): А лес в Орловщине видели? Мусора - по колено! приезжают свиньи на блестящих джипах и оставляют после себя горы гуана!! Ведь вывезти его - этож бяка, машинку запачкать можно! и в итоге скоро уже и ёлок за мусором не увидим! Блин, хоть бы завоевал кто-нибудь нашу Украину несчастную, что-ли... Ответить | С цитатой
Elena  (12.06.09 11:08): Не "порушникiв треба притягати до вiдповiдальностi", а власть, спокойно взирающую на порушников. Ответить | С цитатой
MX  (12.06.09 09:45): В который раз убеждаюсь, что жыву в дерьмовой стране с дерьмовыми людьми. СТРАНА КАЗЛОВ И БАРАНОВ. Выродки тупые. Тут и так уже практически негде порыбачить, так они последнее засpать хотят. Уpoды. Ответить | С цитатой
ХХХ  (12.06.09 00:08): ой.. аммиаком занюхивать... пардон... Ответить | С цитатой
ХХХ  (12.06.09 00:07): ну когда же наконец людишки поймут, что если мы не будем беречь ПРИРОДУ, мать вашу! - то нам пипец полный...будем автомобильные покрышки жрать и солярой запивать, а аммиаком закусывать!!... ну люди - де.б.и..л.ы!
это же надо, человечество считает (небезосновательно) воды мирового океана главной кормовой базой и в то же самое время сливает в него все мыслимые и немыслимые отходы!

это что же выходит - МЫ ГАДИМ СЕБЕ В ТАРЕЛКУ!?!?!?!?!?
Ответить | С цитатой
зеленый  (11.06.09 17:04): люди о рыбе переживают, а вы так... Ответить | С цитатой
ejevika  (11.06.09 16:12): может быть, все-таки, на "живописноМ озере"?
или автор с редактором - горячие кавказские парни?)))
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте