Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 18 апреля 2024
08:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Січеславській школі «Спас-Штурм» - 15 років

|«« «« »» »»|

Справжній козак  в уяві сучасників – це не тільки людина вільна, сильна, дисциплінована, це - справжній народний герой. Спадкоємці козаків на Дніпропетровщині, регіональна Зразкова школа національного бойового мистецтва «Спас-Штурм», гучно відсвяткувала свій 15-річний ювілей.

Ідея створення Школи належить депутату Дніпропетровської міськради, директору Дитячо-юнацького центру «Штурм» Ірині Герлівановій www.gerlivanova.dp.ua та її заступнику Геннадію Полякову. Ірина Анатоліївна сказала: «Це сьогодні батьки все частіше свідомо шукають для дитини таку спортивну секцію, де навчають не тільки бойовому мистецтву, а ще й виховують любов та повагу до рідної землі, до історичних та культурних традицій свого народу. А 15 років тому ми були першими, тоді про українські бойові мистецтва на Січеславщині ще навіть не чули. Я пишаюся тим,що Школу було засновано саме на базі Дитячо-юнацького центру «Штурм».

«Я гордий тим, що за роки свого існування наша Школа стала потужним осередком козацької бойової культури та національно-патріотичного виховання. А починалося все на основі спадщини, яку зберіг і передав Леонід Петрович Безклубий. Спочатку Запоріжжя, а потім і ми підхопили ідею відродження саме національного бойового Звичаю «Спас». Існують школи, певні правила яких не дають можливості контакту з іншими бойовими мистецтвами.  А Спас дозволяє вийти за рамки стилю, брати участь у міжстильових змаганнях. І наші спортсмени з успіхом виступають на чемпіонатах України, Європи та світу з різних видів бойових мистецтв. Але провідна ідея залишається козацькою, ідея виховання любові та поваги до України» - підхоплює керівник Школи «Спас-Штурм» Геннадій Поляков.

Коротко про спортивні досягнення Школи. Загалом її вихованці взяли участь у 124 змаганнях різних рівнів, де завоювали: І місць – 670, ІІ місць – 493, ІІІ місць – 314 (статистика з 2008 року). Серед них: чемпіонати світу з різних видів одноборств, Кубки світу, чемпіонати та Кубки Європи, Олімпіада бойових мистецтв «Схід-Захід». Що стосується творчіх здобутків, вихованці Школи - щорічні учасники Міжнародних фестивалів козацьких бойових та традиційних мистецтв «Спас на Хортиці»; учасники звітних концертів Дніпропетровської області в Палаці «Україна» м. Київ; учасники Всеукраїнського фестивалю козацької творчості «Козацькому роду нема переводу», м. Донецьк; міського фестивалю дитячої художньої самодіяльності «Зоряне коло»; Міжнародного фестивалю козацьких бойових та традиційних мистецтв, м. Рівне; лауреати Фестивалю «Слов’янські джерела», м. Дніпропетровськ; Міжнародного фестивалю дитячої та юнацької творчості «Салют, Алушта!», Крим. Школа «Спас-Штурм» увійшла до 100 кращих учасників у першому сезоні шоу «Україна має талант», брала участь у реконструкції фільму Д. Сахненка «Запорозька Січ» (2013). За ініціативи Школи та Дніпропетровської обласної Федерації «Спас» заснований та щорічно проводиться Міжнародний фестиваль національних бойових мистецтв України «Дніпровські пороги».

Спасівців вітали почесні гості: народний депутат України Борис Філатов, голова Індустріальної районної у місті Дніпропетровську ради Юрій Дегтярьов, секретар Дніпропетровської міської ради Максим Романенко, депутат кількох скликань Дніпропетровської міської ради Микола Царенко, президент Всеукраїнської федерації «Спас» Олександр Притула, голова Жовтневого об’єднання ветеранів Афганістану Тарас Поварчук, представники керівних органів та громадських об`єднань. Було багато квітів, сюрпризів та пам’ятних подарунків.

Народний депутат України Борис Філатов відзначив засновників та інструкторів Школи почесними нагородами: Ірину Герліванову - нагрудним знаком «За розвиток регіону» голови Дніпропетровської облдержадміністрації; керівника Школи "Спас-Штурм" Геннадія Полякова і завідуючого відділом ДЮЦ «Штурм» за напрямом "національно-патріотичне виховання" Ігоря Шаломаева - Почесними грамотами голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського. Інструкторів Школи Віталія Таріна, Олександра Сулейманова та Івана Валяєва - Подяками Дніпропетровського міського голови Івана Куліченка.

У святковому концерті взяли участь всі вихованці та тренери Школи, батьки та друзі – загалом, повна зала шанувальників, які вітали щирими оплесками театралізоване дійство за участю спасівців та творчих колективів Дитячо-юнацького центру «Штурм». Дуже зворушливо, що привітати Школу з ювілеєм прийшли перші вихованці та тренери. Багато з них привели до Школи своїх дітей, які вчаться захищати кольори національного прапору на спортивних аренах та любити свою Батьківщину.

Ось так, як і у сиву давнину, коли не було писемних джерел - тільки карби, карбоване слово, Слово як Звичай, згусток знань, карбували і передавали з покоління в покоління. А тепер і ми передаємо його нашим дітям, нашим вихованцям. І недарма кажуть, що козацькому роду нема переводу. З ювілеєм, «Спас-Штурм»! Чекаємо нових здобутків, нових перемог!

Gorod.dp.ua на Facebook.


Олександр  (01.09.17 18:35): Читаю коменти і дивуюсь невже в нашому українському місті подекуди попадаються українофоби ,які несоромляться своєї неосвідченності та безтактовності і залежності від хамської поведінки в справах що стосується виховання дітей . Ответить | С цитатой
Гарик  (06.12.14 05:58): И еще! В 1926 году уже была похожая организация для детей https://ru.wikipedia.org/wiki/Гитлерюгенд Ответить | С цитатой
Детей жалко...  (01.12.14 16:09): Бедные дети...С детства Безвкусицу прививают и моск зомбируют...Взрослые Тетки и Дядьки что на фото -вы Безвкусно одеты обратитесь к хорошим модельерам! Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
горожане  (30.11.14 15:32): Сиче...что простите? Что такое "сичеславська"? Ответить | С цитатой
разозлили  (29.11.14 19:06): Да,лучше трендой трендеть,чем дело делать!!! Читаю и думаю- ну и много же вас предурков,что даже детей очернили! Пусть все вами скмзанное к вам и вернется!
Ведь занимаются с детьми, даже в такое сложное время так спасибо надо сказать! Ведь все хотят забрать детство у наших детей,а люди для них работают,делают праздники,возят на соревнования! Эх,беда с вашими мозгами!!! Беда...
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Объясните  (29.11.14 18:23): А шо такое Січеславська школа ?
Город уже переименовали или нас приучают потыхеньку ?
Ответить | С цитатой
Реальность дня  (29.11.14 15:02): Все, здавалося б, добре, бо дітки знаходяться під керівництвом майстрів-тренерів. Але дещо насторожує. Хоч би взяти оці чорні футболки - нічого не нагадує? Тому коли хтось не бачить тут зв'язку з внесенням гальцької ідеології, той певно не знайомий з прийомами внесення світобачення у дитячу свідомість. Націоналізм-нацизм-фашизм - це є певний логічний ряд політики агресивників, які взялись нав'язувати галиційську ідеологію всій країні. Невже ви не відчуваєте, що є люди з іншим світобаченням? Розгойдування ж політико-ідеологічної колиски не даст єдності народу. Чи не такі образи сприяли подіям на Сході? Адже там спочатку також ніхто не хотів подібного (у всякому випадку - більшість). Тож якщо ми щиро (а не показушно) бажаємо ЄДИНОЇ УКРАЇНИ, слід виважено ставитися до особливостей нашого краю. Перебільшення ніколи до добра не доводило. То нехай там вже було під час лише створення СРСР, коли переважна частина люду була неосвічченою, тому і завдали стільки горя. Не повторім лиха! Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
Jessi  (28.11.14 15:02): Вы главное своих первенцев учите не использовать приемы в школе на девочках. У меня у ребенка все ноги в синяках. Ответить | С цитатой
))  (27.11.14 18:05): Нет, что вы, спорт - это замечательно, в СССР прекрасно совмещали бесплатный спорт и бесплатное образование, и их бесплатная сочетаемость не означала "худшесть" )) Достаточно посмотреть на спортивные и интеллектуальные успехи советской молодежи ))

По вашей заплетающейся логике спорт это "слава украине", а "бухло и планшет" - "руський мир".
Хотя, глядя на щирого казака Витальку Кличко видимо так и есть :)
Только "украине ли слава" ? ;-)
Ответить | С цитатой
1  (26.11.14 10:37): да что вы, спорт - это плохо. хорошо с детства приучать детей сидеть с планшетом, а также бухать и курить. им тогда проще будет бегать с автоматами и кричать "руськай мир". Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1 2 3
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте