Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
13:58

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Літературні читання з нагоди 90-річчя від дня народження Павла Загребельного

Літературні читання з нагоди 90-річчя від дня народження Павла Загребельного
np.pl.ua
У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбудуться читання, присвячені 90-річчю від дня народження письменника – «Павло Загребельний і Дніпропетровськ».

Цього року літературні читання зберуть студентів, викладачів та поціновувачів творчості Павла Архиповича, який завжди залишався чесним із собою та читачами. У своїх творах письменник неодноразово звертається до проблеми збереження людських цінностей особистості, що є одним із кардинальних завдань людства на початку третього тисячоліття, адже, на думку прозаїка, «слово є настільки могутнім, що з ним навряд чи щось може зрівнятись».

Цьогорічні читання тематично спрямовані показати творчу індивідуальність письменника та розповісти про роки, коли Павло Архипович жив і творив у нашому місті, адже з Дніпропетровськом пов’язана частина життя видатного прозаїка. Невипадково саме Дніпропетровськ є одним із тих міст України для Павла Загребельного, яке залишилося не лише в його пам’яті на все життя, а й на сторінках його незабутніх творів.

На читаннях прозвучать вірші, присвячені П. Загребельному, у виконанні Таїсії Козлової та Марії Боднарук, виступи студентів, які зачитають уривки з творів Павла Загребельного різними мовами світу, а також ліричні пісні у виконанні Вікторії Ярової, Катерини Забутної та Анастасії Редьки. З доповіддю «Павло Загребельний: до витоків творчості» виступить доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури Нінель Заверталюк.

Виступ кандидата філологічних наук, доцента кафедри української літератури Катерини Корнілової «Семіотика міського простору» присвячений особливостям творення образу міста Дніпропетровськ у творі Павла Загребельного «Юлія, або Запрошення до самовбивства». Цікаві факти та епізоди з життя письменника розповіла гостя читань – знана поетеса на Дніпропетровщині Леся Степовичка.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте