Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
17:49

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

День міста Дніпропетровська в терцентрі ветеранів

|«« «« »» »»|

Щороку другої неділі вересня дніпропетровські городяни святкують День міста. В територіальному центрі ветеранів Бабушкінського району м. Дніпропетровська це свято відзначили 10 вересня 2014 року.

Шановних ветеранів щиро і душевно привітала директор терцентру Наталія Володимирівна Біневська. Зам. директора терцентру Ольга Миколаївна Дяченко щиросердно подякувала ветеранів за виставку власних виробів (вишивки гладдю, хрестом і бісером, фотографії ріднокраю, плетені корзинки з лози і шишок, в’язані дитячі і дорослі речі, значки з краєвидами міста тощо). Присутніх також вразила виставка врожаю з власних городів Марії Репалової і Ольги Клімової, де поруч з іншими овочами і фруктами червоніли помідори більш, ніж десяти сортів. Культорганізатор терцентру Олена Іванівна Швець-Васіна розповіла цікаві факти з історії рідного міста. Святковий концерт розпочався читанням поеми ветерана терцентру, члена Конгресу літераторів України, поета Віктора Ковриженко (Невського) «Мій Катеринослав» у виконанні Ольги Денисенко. Антоніна Коваленко піднесено прочитала вірш «Є на світі пісні» Валентина Бурхана, Ольга Новікова – вірш «Просторінь Душі» Олени Швець-Васіної, Людмила Рощупкіна – вірш «Моєму Дніпропетровську» Світлани Поливоди.

Ансамбль «Горобинка» завзято виконав пісні дніпропетровських авторів: «Здравствуй, город мой» Оксани Резанової на вірші Юрія Полісського (солісти – дует «Тополяночки»), «Песня о Днепре» Дар’ї Єгорової (солістка – Олена Швець-Васіна), «Мій Дніпропетровськ» Валентини Фалькової на вірші Світлани Поливоди. Весь зал підспівував ансамблю і його солістці Антоніні Коваленко, що виконали пісню Г. Мовсесяна на вірші Р. Рождественського «Днепропетровск – мой дом родной». Під вигуки «Браво!» закінчився виступ дуету «Тополяночки», які самобутньо заспівали пісню А. Флярковського на вірші Л. Ошаніна «Днепропетровские зори». Безумовно, ветеранів чекали і гумористичні номери: гуморески Павла Глазового весело прочитали Раїса Карпова і Елеонор Штайнц; «Страшне перо не в гусака» (жартівливі вислови наших співгромадян) виразно зачитали Валентина Брідун і Людмила Рощупкіна; дует «ЕлЗі» виконав сценку «36,6» про лікаря, нещодавню студентку, що прийшла за викликом до хворого ветерана. А ще всі присутні із задоволенням відповідали на запитання ведучої, яка провела вікторину «Історичні і нові місця Дніпропетровська».

Свято закінчилося словами культорганізатора Олени Швець-Васіної під гучні оплески ветеранів: «На Дніпропетровщині наразі проживає два Герої Радянського Союзу та ветеран, нагороджений чотирма медалями «За відвагу». Під час ВВВ «Героями Радянського Союзу» стали більш ніж 200 уродженців Дніпропетровська. У цілому до кінця війни за форсування Дніпра це звання було присвоєно 2 тисячам 500 бійцям.

Герої війни живуть поруч з нами – це ви, дорогі ветерани, і сучасні безстрашні воїни української нацгвардії! Всьому найкращому, що маємо зараз у нашому славетному місті, ми зобов’язані вам, шановні ветерани! Низький вам уклін!

Хай буде МИР на Україні і в усьому світі!
Слава Україні! Слава Придніпров’ю! Слава Дніпропетровську!
Слава Бабушкінському району! Слава нашому територіальному центру!
Слава Героям нашого міста!»

Антоніна Коваленко, голова суспільної ради ветеранів
відділення соціально-побутової адаптації
територіального центру соціального обслуговування
(надання соціальних послуг) Бабушкінської районної у місті Дніпропетровську ради

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте