Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 24 апреля 2024
11:59

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У ніч на 24 серпня два береги Дніпра з'єднають живим ланцюгом

У ніч на 24 серпня два береги Дніпра з'єднають живим ланцюгом
Світла ніч тиші і миру. Виходимо на набережні і мости живим ланцюгом і запалюємо світло.

Українська співачка та колишній депутат Руслана Лижичко переконана, що країна не може святкувати День Незалежності, коли гинуть люди, а штучні заходи та зайві витрати нікому не потрібні.

Як саме краще відзначити цей день, Руслана поділилася в ефірі «Сніданку» на 1+1, передає Еспресо.ТV.

Співачка запевнила, що зараз, коли Україна перебуває у стані інформаційної війни, хаосу, паніки та інформаційних конфліктів, коли йде війна на Сході, людям необхідно об’єднатися заради миру і пояснити всьому світу, політикам, дипломатам, зіркам, що необхідно Україні, і що кожен в світі може зробити для того, аби зупинити війну в рідній державі.

«Є такі акції, заходи, події, рішення, кроки, про які буде говорити світ. Україні потрібно давати символи, меседжи миру, єдності: єдність заради миру – мир заради єдності», - переконана Руслана.

Відповідаючи на питання, яким чином достукатися до світової спільноти, Руслана розповіла про ідею «Світла миру» на знак єдності України у День Незалежності.

«Ми подумали, що варто зробити «Світло миру» в знак єдності. Нас хотіли розділити по лінії Дніпра. Ми закликаємо вийти всі міста, що розташовані вздовж Дніпра, живим ланцюгом, увечері, 23-го серпня, о 22-й годині, тому що так разом з нами зробить увесь світ, у тому числі і балтійські країни, про що вже домовлено. Ми пропонуємо вийти на мости, які поєднують лівий та правий береги Дніпра, і запалити вогники миру (ліхтарики, свічки, мобільні телефони тощо) на знак протесту війни, аби показати, що Україну не можливо розділити, пробували, але не змогли, що лівий і правий берег - єдині», - розповіла співачка.

Вона також зазначила, що таку акцію проводитимуть вперше, адже живі ланцюги робили по-різному, «географія була різною», але такого принципу ще не було.

«Я дуже хочу, щоб ми вийшли, щоб це зняли новини, і показали в світі. Ми знаємо, що акція буде організована у Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі. І я також закликаю Черкаси, Херсон, Каховку, Таврійськ та інші міста виходити на мости, які з’єднують лівий і правий береги Дніпра», - повідомила Руслана.

Вона переконана, що цим люди покажуть, що вони небайдужі, активні. І це буде їхньою відповіддю інформаційній війні: «Так, іміджева, образна, але такі речі іноді перевертають тонни пропаганди», - запевнила співачка.

Руслана також розповіла, що наступного дня планується спільна молитва за жертв терору, за загиблих героїв, за всіх жертв війни.

Також вона повідомила про організацію великого світового «Твіттер-шторму», головною метою якого є захист інформації. Адже немає в Україні спеціальних інститутів, агенцій, які цим би займалися, тому це мають робити люди, «так звані соціальні медіа рухи».

«Ми маємо пояснити людям світу, політикам, дипломатам, зіркам, що необхідно Україні, і що кожен в світі може зробити для того, аби зупинити війну в державі», - зазначила співачка.

«Росія нищить Україну. Україна захищає мир. Світ зобов’язаний об’єднатися і допомогти Україні», - додала Руслана.

СВІТЛА НІЧ ТИШІ І МИРУ

У ніч з 23-го на 24-те серпня міста України вздовж берега Дніпра о 22:00 виходимо на набережні і мости, встаємо по обидві сторони живим ланцюгом і запалюємо світло (свічки, ліхтарики), щоби показати: по одну і іншу сторону Дніпра – Україна.

Місце проведення в Дніпропетровську – Новий міст. Люди виходять вздовж моста. Рух транспорту буде призупинений.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

1  

 (19.08.14 14:12): Дай то Бог, чтобы не пришлось иногородних везти с противоположной востоку стороны, чтобы цепь окрепла и соединилась на наших шеях..
Админ, будьте повежливей к гостям.. даже если они более-менее эрудированы, чем Вы..
1

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (8)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (7)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (6)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  На житловому масиві Сокіл зроблять три нові «острівці безпеки» (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте