Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
20:28

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Україна є пріоритетом у зовнішній політиці Чехії

|«« «« »» »»|

На цьому наголосив Міністр закордонних справ Чеської Республіки Любомір Заоралек під час зустрічі зі студентами у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара.

До складу урядової делегації також увійшли Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух, Генеральний консул Чеської Республіки в Донецьку Ондрей Моравек та інші високопосадовці.

Вітаючи представницьку делегацію Уряду Чехії, ректор Микола Поляков наголосив, що Дніпропетровський університет має славні традиції співпраці з європейськими університетами і науковими установами. «Наразі в університеті діє більше 40 угод із університетами країн Європи, згідно з якими здійснюється активний обмін викладачами, узгоджуються навчальні плани для студентської мобільності, захищаються дипломні проекти та PhD дисертації під подвійним керівництвом українських та європейських учених. Нині ДНУ співпрацює з Національною бібліотекою Чеської Республіки. Враховуючи, що студенти університету за навчальними планами та факультативно вивчають більше 20 іноземних мов, ми маємо чудові перспективи для розширення співпраці», – зазначив ректор.

Розмова пана Любоміра Заоралека зі студентами також була присвячена питанням європейської інтеграції України. «Сьогодні Україна є пріоритетом у зовнішній політиці Чеської Республіки. Світ для нас не закінчується на кордоні Чехії, і нинішні події в Україні є дуже важливим для нас. Ми бачимо, що відбувається на Сході та в Криму й усвідомлюємо, що це грубе порушення усіх європейських норм і загроза загальноєвропейській безпеці, – наголосив Міністр. – Чехія вже пройшла довгий і важкий шлях трансформації від соціалістичного ладу до демократичного суспільства. Україна має розуміти, що підписання Угоди про Асоціацію з ЄС – тільки початок цього шляху. Мі пропонуємо свій досвід, свою допомогу, але українці самі мають вирішити, в якій країні вони хочуть жити. Ви, молоде покоління, маєте вирішити, в якій країні хочете жити, і працювати для досягнення цієї мети». Міністр закордонних справ Чеської Республіки зазначив, що його країна прийняла на лікування 39 осіб, що постраждали внаслідок сумнозвісних подій на Майдані, а сьогодні Чехія готова надавати медичну допомогу пораненим на Сході.

Студентів цікавила думка пана Любоміра Заоралека про європейські перспективи України, його ставлення до порушення Росією Будапештського Меморандуму та коли у процесі демократичних перетворень у Чехії було досягнуто «точки неповернення» до старого режиму. Пан Міністр дав розлогі відповіді на всі запитання.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте