Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
04:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Правила переміщення громадянами через митний кордон товарів та валютних цінностей

Правила переміщення громадянами через митний кордон товарів та валютних цінностей
Старший зміни митного посту "Дніпропетровськ - аєропорт" Дніпропетровської митниці Міндоходів Караськін Євген Валерійович відповів на питання під час "гарячої лінії" на тему: "Переміщення громадянами через митний кордон товарів та валютних цінностей".

— При перевезенні монет з банківських металів чи враховується номінал монети в суму валюти, яка дозволена до перевезення (10 000 Євро)?

— Згідно постанови правління НБУ від 27.08.08 №148 банківські метали підлягають обов’язковому письмовому декларуванню. При цьому номінал монет, які перебувають в обігу в обігу враховується в загальну суму валюти , дозволеної до переміщення.

— Який порядок ввезення в Україну продуктів харчування громадянами?

— Згідно постанови КМУ від 21.05.12 №434 громадяни можуть ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу, в таких обсягах:

  • в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, - у кількості не більше ніж одна упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кілограмів, кожного найменування на одну особу;
  • без упаковки - у кількості, що не перевищує 2 кілограмів кожного найменування на одну особу;
  • без упаковки - неподільного продукту, готового до безпосереднього вживання, у кількості не більше ніж по одному найменуванню на одну особу.

— Який порядок придбання та ввезення вогнепальної зброї?

— Згідно постанови ВРУ від 17.06.98 №2471-ХІІ громадяни можуть придбати тільки мисливську, пневматичну зброю та припаси до неї.

В органах внутрішніх справ необхідно отримати дозвіл на придбання та дозвіл на ввезення зброї. П.2 р.1 Положення про дозвільну систему, затвердженого ПКМУ від 12.10.92 №576, до предметів, на які поширюється дозвільна система належать вогнепальна зброя (нарізна, воєнних зразків, несучасна стрілецька, спортивна, навчальна, охолощена, мисливська нарізна та гладкоствольна), бойові припаси до неї, холодна зброя (арбалети, мисливські ножі тощо), пневматична зброя калібру понад 4, 5 мм і швидкістю польоту кулі понад 100 м/с. нарізна зброя може бути придбана громадянином по досягненні 25 –річного віку, гладкоствольна – з 21-річного віку, холодна, пневматична зброя – з 18-річного віку.

— Які умови вивезення домашніх тварин?

— Згідно ЗУ «Про ветеринарну медицину» від 25.06.92 при переміщенні тварин необхідно отримати у міській державній ветеринарній клініці ветеринарне свідоцтво, яке обмінюється в пунктах пропуску (крім країн СНД) на ветеринарний сертифікат міжнародного зразка.

Законодавством передбачене обов’язкове письмове декларування тварин. Звертаю увагу на те, що кожен перевізник пред’являє свої вимоги до переміщення тварин – в спеціальних клітках, окремо від власників в багажних відділеннях, обмеження по вазі.

Крім того, в різних країнах діють свої ветеринарні правила щодо наявності щеплень, електронних чипів, карантинного періоду, заборони ввезення окремих порід тварин.

Перед початком подорожі необхідно ознайомитись з правилами, які діють в країнах, куди ви прямуєте або слідуєте транзитом.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте