Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
11:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У художньому музеї відкривається виставка «Мандри»

|«« «« »» »»|

24 квітня о 16:00 у Дніпропетровському художньому музеї відкриється персональна виставка дніпропетровської художниці Лариси Сізової «Мандри» (малярство, живопис на склі, витинанка, графіка).

Лариса Сізова народилась 1958 року у Дніпропетровську. 1981 року закінчила Придніпровську академію будівництва та архітектури за фахом архітектора. З 1991 року бере участь у міських, обласних, державних і закордонних художніх виставках, серед яких варто відзначити виставку у Всеросійському музеї декоративно-прикладного та народного мистецтва (м. Москва, 2006) і персональну виставку в українському культурному центрі Франції (м. Париж, 2008). Твори мисткині зберігаються у приватних колекціях в Україні та за кордоном: в Іспанії, Нідерландах, Німеччині, Ізраїлі.

Чільне місце у творчості мисткині посідає особливий вид народного образотворчого мистецтва – живопис на склі. Лариса Сізова – одна з небагатьох мистців, що працюють на склі.

Ця техніка малювання має давні традиції як у професійному, так і в народному мистецтві, сягаючи корінням часів Візантії та Риму. В Україні живопис на склі поширився у XIX столітті переважно в Західних регіонах, де малювали ікони на склі (нерідко такі ікони називають народною картиною). У Центрі України здебільшого зображували сюжети на соціально-побутові теми, якими прикрашали хати.

Характерною особливістю техніки є те, що нанесення шарів фарби здійснюється у зворотному порядку, бо картина малюється з одного боку, а сприймається з іншого. Прозоре скло завжди зберігало легкість і дзвінкість барв, ставало ще яскравішим у поєднанні з посрібленою чи позолоченою фольгою.

Проте діапазон творчих можливостей Лариси Сізової доволі широкий: живопис на склі та на полотні, графіка, витинанка. При цьому стиль художниці майже не залежить від матеріалу, на якому вона творить: він яскравий, неповторний, народжений глибоким відчуттям рідної землі, щільно сплетений з традиціями українського народного живопису. Наївному мистецтву художниці притаманні розмашисті мазки, узагальнене, лаконічне, просте зображення.

У своїх роботах художниця намагається відобразити колорит життя українського народу, де головною темою є кохання, материнство, релігійні мотиви, краса рідної землі, квіти та птахи.

Виставка Лариси Сізової «Мандри» працюватиме у ДХМ по 25 травня.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Наталка  (25.04.14 12:22): У "порожньому музеї", бо музей розпочав реекспозицію (заміну експозиції) до свого 100-річчя, яке святкуватиме у жовтні цього року. Тож готуйтеся до давно очікуваного оновлення Художнього музею :-) Ответить | С цитатой
Усту п и дорогу!!!  (23.04.14 20:20): У порожньому музеї відкривається виставка «Мандри» Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте