Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
10:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Туреччини Абдуллою Гюлем

Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Туреччини Абдуллою Гюлем
Абдулла Гюль
Кандидат на пост Президента України Петро Порошенко розпочав свій одноденний візит до Турецької республіки, де провів зустріч з Президентом Туреччини Абдуллою Гюлем.

Майже годинна зустріч Петра Порошенка з Президентом Туреччини Абдуллою Гюлем була присвячена проблемам безпеки в регіоні.

Під час зустрічі Петро Порошенко та Абдулла Гюль обговорили питання безпеки і питання захисту кримських татар, які сьогодні мають пріоритет над будь-якими іншими питаннями: економіки чи інвестицій.

В ході зустрічі було чітко заявлено: «Туреччина заявила, що вона ніколи не визнає Крим російським, який для неї завжди буде залишатися українським. Туреччина також не визнає результати так званого референдуму». П.Порошенко наголосив, що Туреччина завжди в усіх міжнародних організаціях чітко проводить політику підтримки суверенітету і захисту територіальної цілісності України: як в Організації Об’єднаних Націй, так й і інших міжнародних організаціях, в яких представлена.

Петро Порошенко зауважив, що дуже актуальним є питання створення поясу міжнародної солідарності і підтримки України з числа країн Чорноморського басейну задля наведення порядку та стабільності в регіоні за участю та допомогою провідних країн світу.

П.Порошенко також акцентував на тому, що Туреччина підтримує Україну в її діяльності щодо наведення порядку на своїй території, включаючи східні області і докладе значних зусиль в координації зі своїми союзниками, щоб забезпечити мир і спокій в Чорноморському регіоні. Туреччина чітко задекларувала і дотримується позиції по демілітаризації Криму. Під час зустрічі були детально обговорені подальші спільні кроки по забезпеченню безпеки в цьому регіоні.

Петро Порошенко наголосив про спільне бачення та тверде переконання в тому, що в майбутньому нашими спільними зусиллями ми повернемо Криму український статус. Сторони домовилися активізувати зусилля по проведенню прямих перемовин, які було запропоновано провести відразу ж після завершення президентських виборів в Україні.

«Окрему увагу під час нашої розмови було приділено президентським виборам, які здатні стабілізувати ситуацію в Україні. Туреччина готова надіслати своїх спостерігачів і окремо наголосила на необхідності захисту виборчих прав кримських татар. Сьогодні ми збираємося активно попрацювати ще над цією позицією», - заявив П.Порошенко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте