Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
22:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

До кінця року покращать житлові умови 21 родини воїнів-інтернаціоналістів з інвалідністю

До кінця року покращать житлові умови 21 родини воїнів-інтернаціоналістів з інвалідністю
15 лютого Україна відзначає 25-у річницю виводу радянських військ із Афганістану. 2014 рік – Рік учасників бойових дій на території інших країн. Через війну пройшло 150 тисяч солдат із України, майже десята частина з них – з Дніпропетровщини.

Керівник регіону Дмитро Колєсніков під час селекторної наради з головами міст та районів поставив завдання приділити особливі увагу та підтримку воїнам-інтернаціоналістам та їх родинам. До кінця року губернатор доручив покращити житлові умови 21 родини воїнів-інтернаціоналістів з інвалідністю.

Керівник регіону зазначив, що після Великої Вітчизняної війни українські воїни-інтернаціоналісти допомагали в урегулюванні воєнних конфліктів в 20 країнах. Сьогодні в Дніпропетровській області живе майже 11 тисяч воїнів-інтернаціоналістів, серед них 9 тисяч «афганців», 149 родин воїнів, що загинули в Афганістані.

«Я служив у «гарячих точках» і знаю, що таке війна не з чуток. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять тих, хто не повернувся з «гарячих точок», пам'ятаємо про тих, хто стояв з нами пліч-о-пліч. Ці воїни ніколи не будуть колишніми, вони завжди є і будуть воїнами-інтернаціоналістами, воїнами-миротворцями. І сьогодні ми повинні зробити так, щоб кожен воїн-інтернаціоналіст відчував нашу підтримку та турботу», - наголосив Дмитро Колєсніков.

Губернатор наголосив, що для цього на Дніпропетровщині робота ведеться у трьох напрямках.

По-перше, у рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича ведеться робота з покращення якості життя ветеранів воєн. На виконання Соціальних ініціатив в минулому році середній розмір пенсії по інвалідності збільшений на 413 грн. і становить більше 2,5 тис грн, значно зросла і щорічна одноразова матеріальна допомога до Дня Перемоги.

Рік учасників бойових дій на території інших держав Дніпропетровщина почала з видачі допомоги у розмірі 300 гривень 149 родинам загиблих воїнів-інтернаціоналістів. Також цього року заплановані видача автомобілів інвалідам та забезпечення інвалідів з числа воїнів-інтернаціоналістів засобами реабілітації.

Також ведеться робота з підтримки батьків та вдів загиблих воїнів. За рахунок місцевих бюджетів від 50 до 100% оплачують житлово-комунальні послуги цієї категорії громадян в містах Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Нікополь, Орджонікідзе та Нікопольському районі. Щомісяця виплачується допомога таким сім'ям.

Важливим питанням соціального захисту воїнів-інтернаціоналістів залишається питання забезпечення житлом. Цього року в Бюджеті України розпочато фінансування за новою бюджетною програмою щодо забезпечення житлом інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів, чорнобильців, військовослужбовців звільнених у запас. На ці цілі передбачено 300 млн гривень. На Дніпропетровщині керівник регіону Дмитро Колєсніков поставив завдання покращити умови проживання 21 родину інвалідів-війни. Це всі родини інвалідів війни в Афганістані, які стоять на квартирному обліку.

Другий напрямок роботи на Дніпропетровщині – це турбота про здоров'я воїнів-інтернаціоналістів. Воїни інтернаціоналісти забезпечуються лікуванням в санаторіях, безкоштовними ліками, стаціонарним лікуванням в госпіталях. У минулому році в санаторіях проліковано 338 учасників бойових дій, забезпечено безкоштовними ліками 4 тисяч 145 воїнів, проліковано в госпіталях 1376 воїнів-інтернаціоналістів, видано 120 технічних та інших засобів реабілітації. Цього року вже проліковано 153 воїна-інтернаціоналіста.

У лютому в Дніпропетровській області проходить місячник профілактичних диспансерних оглядів учасників бойових дій на території інших держав та членів сімей загиблих та померлих воїнів. Організовано відвідування немобільних інвалідів на дому, а також виїзди бригади лікарів обласної клінічної лікарні ім. Мечникова у сільські райони.

Губернатор Дмитро Колєсніков поставив завданням керівникам міст та районів - з'ясувати проблеми і потреби всіх воїнів-інтернаціоналістів, зібрати повну інформацію та якщо їм необхідне медичне обслуговування, операція, засоби реабілітації, поліпшення житлових умов – допомогти.

І ще одним важливим напрямком є вшанування пам'яті про воїнів-інтернаціоналістів та патріотичне виховання молоді.

«У 90 -х у багатьох школах Радянського Союзу була організована акція з увічнення пам'яті полеглих воїнів-«афганців». На школах відкривалися меморіальні дошки в пам'ять про загиблого учня. Для дітей це були не віртуальні, а реальні герої, на яких необхідно рівнятися. І сьогодні діти Дніпропетровщини повинні знати своїх героїв, тих, хто ціною власних життів, встановлювали мир на землі», - зазначив Дмитро Колєсніков.

Губернатор доручив керівникам територій провести інвентаризацію меморіальних дошок на будівлях шкіл, при необхідності оновити їх, відкрити в шкільних музеях експозиції про Афганську війну.

Цього тижня у рамках відзначення 25-річчя виведення військ із Афганістану на Дніпропетровщині в будинку обладміністрації буде відкрито виставку архівних документів про війну в Афганістані.

У Дніпропетровському академічному театрі опери та балету пройдуть урочисті збори з учасниками бойових дій на території інших держав. У всіх школах області пройде урок пам'яті «У полум'ї війни».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Светлый разум.  (11.02.14 11:00): Жаль что Афганци так никогда и не поймут как их жестоко наи пали...Слишком уж промыты хорошо мозги... Відповісти | З цитатою
полосатый рейс  (10.02.14 19:21): Вот же власть паскудная, афганцы стали на защиту майдана, сразу и деньги типа нашлись, всё бы хорошо , только кинут урки. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті