Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
10:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Олександр Вілкул поставив завдання Нацкомунпослуг протягом місяця завершити перегляд тарифів на теплову енергію для бюджетної сфери

Олександр Вілкул поставив завдання Нацкомунпослуг протягом місяця завершити перегляд тарифів на теплову енергію для бюджетної сфери
«Завдяки зменшенню ціни на російських газ, актуальним питанням є зниження тарифів на 22-25% на теплову енергію для споживачів бюджетної сфери - дитсадків, шкіл, лікарень та інших. Тому ставлю завдання Нацкомунпослуг протягом місяця завершити перегляд тарифів по всій Україні. Наразі тарифи вже переглянуті для 70% підприємств теплокомуненерго (це 160 з 264-х підприємств-ліцензіатів Нацкомунпослуг)», - сказав Віце-прем’єр Олександр Вілкул на всеукраїнській селекторній нараді.

Згідно з розрахунками Нацкомунпослуг в середньому зниження тарифів становило для організацій бюджетної сфери – на 22-25% (з 728 грн. за Гкал. до 599 грн. за Гкал.), для бізнесу – на 12% (з 766 грн. за Гкал до 683 грн. за Гкал.).

Олександр Вілкул зазначив, що до 25 січня мають бути скориговані тарифи на теплову енергію, централізоване опалення та постачання гарячої води для підприємств, яким встановлює ці тарифи місцева влада. Для цього підприємствам необхідно отримати висновки Держцінінспекції. Олександр Вілкул доручив Держцінінспекції надати пропозиції щодо прискорення цієї роботи.

Віце-прем’єр звернув увагу на те, що висновки Держцінінспекції мають підтвердити економічну обґрунтованість перегляду тарифів для підприємств. Він поставив завдання профільним керівникам регіонів вжити організаційних заходів та допомогти підприємствам в отриманні цих висновків. «До 20 січня регіони мають надати повний перелік підприємств, яким необхідно скоригувати тарифи з урахуванням зниження ціни на природний газ», - сказав Олександр Вілкул.

Окремо Віце-прем’єр зазначив необхідність прискорення укладення договорів купівлі-продажу газу на 2014 рік між Нафтогазом та підприємствами, що надають послуги з теплопостачання.

Нагадаємо, що раніше Олександр Вілкул зазначав, що тарифи для населення протягом 2014 року залишаться стабільними. Держава й надалі продовжить надавати дотації на оплату за газ для населення, який на 55% дешевше, ніж для підприємств теплокомуненерго.

Довідково: Середня ціна за 1 тис куб м газу для населення складає при річному споживанні до 2,5 тис куб м - 728 грн за 1 тис куб м. А при споживанні від 2,5 тис куб м -1091 грн за 1 тис куб м. Для підприємств теплокомуненерго - 1309 грн.

9 січня Уряд схвалив законопроект, згідно з яким громадяни отримують можливість реструктуризувати борги за послуги ЖКГ, які утворилися станом на 1 січня 2013 року. Це дозволить людям поступово, протягом до 60 місяців погашати борги комунальникам (за умови повної сплати поточних платежів). Тепер законопроект має прийняти Верховна Рада України.

Реструктуризація боргів населення також дозволить підняти фінансово-економічний стан комунальних підприємств, які зможуть підвищити обсяги розрахунків за енергоносії.

Gorod.dp.ua на Facebook.


...  (19.01.14 08:18): Если и снизят, то для предприятий теплокоммунэнерго, но не для населения. За счет населения, для которого тарифы останутся прежними кто-то будет иметь сверхприбыль! Ответить | С цитатой
моня  (19.01.14 07:37): может хватит этого скунса пиарить Ответить | С цитатой
ф  (18.01.14 10:18): Через месяц уже весна, опять пиаришся Санёк. Ответить | С цитатой
Amy Winehouse  (18.01.14 02:43): You Know I'm No Good Ответить | С цитатой
22  (17.01.14 14:55): Они пересмотрят. К окончанию отопительного сезона...!:((( Ответить | С цитатой
888  (17.01.14 14:53): когда вы научитесь жить по человечески. какие отсталые люди живут в городе Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте