Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
08:26

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ключове завдання Уряду – забезпечувати безпеку людей, — Олександр Вілкул

|«« «« »» »»|

Для відселення мешканців селища Солотвино збудували новий житловий комплекс, школу та дитсадок у селі Теребля.

«Для забезпечення житлом мешканців закарпатського селища Солотвино, в якому виникла аварійна ситуація через обвал грунтів і підтоплення гірничих виробок на солеруднику, за дорученням Президента надана державна допомога. Створено новий житловий комплекс. Побудовані нові будинки в сусідньому селі Теребля, зведені усі основні об’єкти соціальної інфраструктури», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час робочої поїздки на Закарпаття.

Перші руйнування поблизу Солотвина розпочались ще у 2004 році. Потім зсувні та карстові процеси розповсюдились на територію селища. На сьогодні руйнівні процеси продовжуються. Небезпечні деформації земної поверхні постійно прогресують і збільшуються за площею та об’ємами. У небезпечну зону потрапили житлові будинки, медичні та освітні заклади, мережі центрального водопостачання і водовідведення, лінія електропередач, частина селищних автодоріг. Але саме небезпечне те, що виникла загроза життю людей.

Аби запобігти трагедії Уряд надав кошти для будівництва нового житла у безпечному місці – на території сусідньої Тереблянської сільської ради. За два роки тут звели житловий комплекс: 8 багатоквартирних будинків (116 квартир), 17 індивідуальних будинків, загальноосвітню школу на 330 учнів, дошкільний навчальний заклад на 140 місць, інші соціально-побутові об’єкти. Побудована інженерна мережа: водопостачання, водовідведення, електропостачання, дорожня інфраструктура. Віце-прем’єр-міністр провів робочу нараду щодо введення в експлуатацію приміщення школи, дитячого садка та будинків.

«Регіон отримав необхідну допомогу від керівництва держави. Зроблено все для комфортного проживання людей. На цьому прикладі люди повинні побачити, що влада турбується про своїх громадян, йде їм назустріч, вирішуючи конкретними справами проблеми, що накопичувались роками», - наголосив Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида.

Сьогодні в Тереблі була відкрита загальноосвітня школа та дошкільний навчальний заклад на території нового житлового комплексу для відселення мешканців смт Солотвино. Віце-прем’єр-міністр вручив школі сертифікат на «Демонстраційне обладнання «кабінет біології», а дитячому садочку – комп’ютерне обладнання «Інтерактивний комплекс» для сучасного навчання дітей.

«Нова школа крім школярів, які пререїдуть жити в Тереблю з Солотвина, прийме і учнів місцевої школи. Адже старий навчальний заклад у Тереблі, який сьогодні відвідують діти, збудували ще у 1860-му. До того ж, він переповнений. Умови, що створені, а це – нові класи, спортзал, їдальня – будуть до вподоби учням, батькам та педагогам», - сказав Олександр Ледида.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ir Shi  (24.11.13 22:09): Обеспечить людей, попавших под действие природных стихий всем необходимым, является прямой обязанностью государства. Это норма, а в статье подано, как подвиг. Ответить | С цитатой
валера  (20.11.13 20:11): в Солотвино социал-демократ Балога отключил насосы для откачки воды в солевых шахтах, чем уничтожил солевые рудники, фактически "убив" алергобольницу для детей, которые сотнями лечились в этих шахтах от астмы и алергии. теперь из за этого деятеля произошла экологическая катастрофа и государство строит фактически новый город рядом, так как дома уходят под землю. Ответить | С цитатой
Саша Вилкул  (20.11.13 08:55): Я спасу Украину!!! Ответить | С цитатой
ололоша  (20.11.13 08:29): "які пререїдуть жити"... Ответить | С цитатой
Ggg  (20.11.13 00:28): Забезпечувати безпеку- не очень умно звучит Ответить | С цитатой
Н-й  (19.11.13 20:31): Скоро будут писать о том,как он покушал,попукал и какой он крепкий и неутомимый в постели...Всем ведь интересно знать Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
абырвалг  (19.11.13 18:34): Вот скажите, какое отношение имеет к Днепру эта новость??? Понимает ли Вилкул и его пиарщики что они реально ЗАДОЛБАЛИ?
Уже тошнит от его восхваления и здесь и на Новом мосту
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте