Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
17:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Реалізація курсу реформ допомогла Україні встояти під тиском світової економічної кризи

Реалізація курсу реформ допомогла Україні встояти під тиском світової економічної кризи
Позитивні тенденції в економіці країни на Дніпропетровщини проявляються в зростанні ключових показників по окремих секторах та економіці в цілому. В «точках зростання» регіон розвивається випереджаючими темпами.

Про це заявив голова обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков, коментуючи інтерв’ю Президента України журналістам центральних телеканалів. В цьому інтерв’ю, яке відбулося 30 серпня, глава держави оприлюднив свою позицію по широкому колу питань, зокрема, європейській інтеграції, соціально-економічному розвитку країни, внутрішньополітичній ситуації та зовнішній політиці.

«Сьогодні можна з упевненістю сказати, що світова економічна криза не зупинила економічний та соціальний розвиток України, - підкреслив губернатор. – В умовах погіршення кон’юнктури на світових фінансових та товарних ринках країні вдалося зберегти макроекономічну стабільність, забезпечити прогнозований курс національної валюти, зберегти існуючи робочі місця та створювати нові, підвищити рівень середньої заробітної плати, реалізовувати соціальні ініціативи та програми розвитку».

«Досягнення таких результатів було б неможливим без послідовної реалізації президентського курсу реформ. А саме – реалізації стратегії імпортзаміщення, податковій реформі, дерегуляції підприємництва, підтримки агропромислового комплексу, який став «точкою зростання» економіки країни. І це по-особливому відчутно на прикладі Дніпропетровщини. Нам вдалося не тільки втримати ситуацію у промисловій сфері, але й досягти відчутних позитивних результатів як в цілому по регіону, так і в окремих секторах».

Керівник регіону нагадав про те, що індекс виробництва промислової продукції на Дніпропетровщині випереджає середньоукраїнський на 3,1%. Обсяг реалізованої продукції в грошовому еквіваленті у порівнянні з відповідним періодом минулого року зріс на 16,6%. В «точці зростання» - агропромисловому комплексі – зростання обсягів виробництва склало 23,3%, у той час як в середньому по Україні - 15,1%. Тільки за перше півріччя в області було створено 28,7 тисяч нових робочих місць, що на 62% більше, ніж за відповідний період минулого року. Обсяг експорту товарів з області з початку року склав 5 млрд. дол.США, що на 2,6 млрд.дол. перевищує обсяг імпорту. Середньомісячна зарплата в регіоні за перше півріччя зросла на 7,4% порівняно з першим півріччям минулого року і склала 3275 грн. В червні цей показник досяг 3408 грн. Станом на перше півріччя 2013 року обсяг прямих іноземних інвестицій становив 8,8 млрд.доларів, що є найкращим показником в Україні. Обсяг роздрібної торгівлі за січень-червень 2013 року склав 30,5 млрд.грн.

«Наявні результати соціально-економічного розвитку свідчать про те, що Україна обрала вірну стратегію дій в умовах світової економічної кризи. А Дніпропетровщина залишається одним з лідерів розвитку, попри несприятливі умови зовнішньої кон’юнктури», - наголосив керівник регіону.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Макс  (05.09.13 21:26): Мне интересно, наш губернатор сам лично верит в приведенную статистику??? Мировой финансовый кризис ощущают на своей шкуре все...и в чем он действительно прав, так это то, что у нас не кризис, нет...это называется иначе, тотальный развал всех сфер деятельности...производство останавливаются, инвестиций нет, медицины нет, образование ни в одни рейтинги не попадает...нация вымирает...какие нафиг реформы при средней з/п большинства в 2-3 тыс. и реальной безработицы в 20-25% Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
С  (05.09.13 19:37): Кто похвалит себя лучше всех... Відповісти | З цитатою
Кадровик  (05.09.13 15:08): Вообще-то, подписание так называемой ассоциации с так называемым ЕЭС никого ни к чему не обязывает. Вся эта лабуда затеяна, чтобы освободить Тимошенко. Так что мы запаслись поп-корном и будем посмотреть. Подписание это еще не вступление в силу. Ассоциация вступит в силу после ее ратификации во всех странах так называемой Эвропы. Вот тогда то они и взвоют: Йуле волюююю! Відповісти | З цитатою
Nord  (05.09.13 14:46): КАКОЙ ТО БРЕД... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Лизинг  (05.09.13 13:31): Все на ПаРад!!! Відповісти | З цитатою
Детектор рожи  (05.09.13 13:22): А почего на карте ПокРащень выделена только ДнеПР-ская обл., если речь об Украине? Почему Гарант ПРячет своё личико? А, Фатима? Відповісти | З цитатою
Ирония Судьбы  (05.09.13 12:47): Греция пала, а МЫ- устояли и готовы оказать экономическую поддержку Европе. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті