Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Розвиток сільських територій – це створення умов для роботи, навчання, розвитку та відпочинку

Розвиток сільських територій – це створення умов для роботи, навчання, розвитку та відпочинку
На Дніпропетровщині галузь сільського господарства визначена Комплексною стратегією регіону як одна з провідних для розвитку.

Керівник регіону Дмитро Колєсніков зазначає, що Підтримка сільського господарства та розвиток сільської місцевості – це одні із пріоритетних напрямків розбудови Дніпропетровщини. Саме тому одним із питань черги денної засідання Громадської ради, яка пройшла за дорученням голови облдержадміністрації Дмитра Колєснікова під головуванням його заступника Станіслава Молокова – стало питання розвитку сільського господарства.

Станіслав Молоков зазначив, що у 2012 році залучено 461 млн грн інвестицій на розвиток сільського господарства і створення нових робочих місць. Зокрема, в Дніпропетровському районі відкрито новий сучасний молочно-товарний комплекс «Катеринославський», потужністю 38 - 43 тонни молока на добу («АТП «Ювілейний»).

У Покровському, Петриківському, Криворізькому та Солонянському районах відкриті овочесховища («Дібрівське», «Прогрес», «Весна», СФГ «Сільгоспновація плюс»), у Покровському та Петропавлівському районах зерносховища («Зоря», АФ «Нібас»). Аграріями області придбано 952 одиниці техніки на суму 344 млн грн. У Покровському районі введено першу чергу демонстраційно-кооперативної ферми на 60 корів. Друга черга на 60 голів буде введена в I півріччі цього року.

У селищі Орлівщина Новомосковського району відкрився перший в Україні завод з виробництва преміксів концентратів та комбікормів «Інбел». Потужність одного з найсучасніших підприємств Європи складає 36 тисяч тонн на рік. Це дозволить Дніпропетровщині не тільки повністю забезпечувати потребу України у якісних кормових добавках для сільськогосподарських тварин, а й поставляти продукцію за кордон. Урочисто запустив роботу підприємства, натиснувши на пускову кнопку, Президент України Віктор Янукович. Також у відкритті заводу взяв участь губернатор Дмитро Колєсніков.

Також заступник голови облдержадміністрації наголосив, що торік відкриті, вперше за 15 років, три нові школи (у с. Піщанка Новомосковського району; с. Михайлівка Синельниківського району та у «Перлині Придніпров'я» у Новомосковському районі). Ці школи повністю відповідають сучасним стандартам. Цього року для сільських шкіл придбано додатково 37 шкільних автобусів. Всі шкільні автобуси облаштовані навігаційною системою GPS-моніторингу. Один з важливих пріоритетів роботи - ліквідація черг у дитячі садки. Торік на Дніпропетровщині відкрито 56 нових груп для дітей сільської місцевості.

«Керівник регіону Дмитро Колєсніков наголошує, що розвиток сільських територій – це не лише створення умов для роботи та навчання, а й для розвитку та відпочинку. Тому губернатор поставив завдання керівникам територій провести аудит культурних центрів у сільській місцевості – бібліотек, будинків культури та ін.», - сказав Станіслав Молоков.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті