Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
14:59

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Європейські цінності в Україні

Європейські цінності в Україні
Нещодавно в Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася зустріч заступника Посла Швеції в Україні пана Мартена Енберга та голови Шведської агенції міжнародної співпраці та розвитку SIDA пані Марії Петерсон зі студентами факультету суспільних наук і міжнародних відносин. Як виявилося, пан Енберг добре володіє російською та українською мовами, але з огляду на фах студентів, круглий стіл був проведений виключно англійською.

Євроінтеграція України, перспективи її співпраці зі Швецією, освітній процес в Україні та його відповідність європейським стандартам - ось далеко не повний перелік тем, які обговорювалися під час зустрічі. "Мета нашого візиту - налагодження із Україною політичних, економічних, культурних та просто людських контактів, - відзначив Мартен Енберг. - На даний момент Швеція посідає восьме місце у списку країн, що інвестують у ті чі інші галузі України. Ми думаємо, що це достатньо хороший показник». Пан Енберг повідомив, що головними секторами шведських інвестицій на сьогодні є захист довкілля, сільське господарство та IT-технології.

«Між Україною та Швецією підписано договір, який відкриває торгові ринки обох країн, але для успішного функціонування у цій структурі Україна ще має здійснити ряд реформ», - сказав заступник посла. А серед українських реформ, які найбільше цікавлять Швецію та Євросоюз, гість назвав реформу виборчої системи, судової структури, а також реформи у галузі прав людини.

Заступник Посла Швеції в Україні та голова Шведської агенції міжнародної співпраці та розвитку SIDA залюбки відповіли на питання студентів, які стосувалися специфіки роботи Посла; проблем кооперації Україна-Швеція та обов'язків Швеції перед нашою країною з огляду на таку співпрацю держав; необхідних, з точки зору європейського суспільства, реформ для України, а також можливості навчання за кордоном.

«Ми знаємо, що в Україні хороший рівень освіти, і є велика кількість людей, які мають вищу освіту. Сьогодні Швеції бракує спеціалістів у деяких галузях, в Україні ж таких проблем немає, - наголосив пан Енберг. - Нині дуже важливо гармонізувати українську систему освіти відповідно до освітнього процесу країн Європи, адже його системними цінностями є рівність прав і велика кількість можливостей. Те, що Україна - це європейська держава, у нас не виникає жодних сумнівів. Тому, як член європейського суспільства, вона має володіти рівними з іншими державами правами і бути в змозі успішно конкурувати на ринку праці. Ми вважаємо, що маючи фантастичний потенціал, ваша країна повинна динамічно розвиватися, бути сильною та креативною!»

Gorod.dp.ua на Facebook.


Реальность дня  (06.05.13 18:37): Почему же так легко упростили визовый режим в Европу. А потому, что перед Украиной поставлено условие - срочно узаконить однополые браки, а затем в таком же порядке и продажу легких наркотиков. И в ответ на это "пожелание" министр иностранных дел Украины Леонид Мажара (еще совсем недавний сторонник укрепления отношений с северными соседями - Россией и Белорусью) сообщил, что для Украины это не проблема. Законопроект уже находится в Верховной Раде и найдутся достаточное количество депутатов, которые проголосуют. И самое интересное, что в этом едином порыве - что власть, что оппозиция!!! Вот так то они решают за нас. Это же какие ценности нам предлагают, не считая, что Украина экономически загнется еще быстрее, чем Греция, Испания и др. Даже Англия собирается прощаться с Евросоюзом, а эти идут как на убой. Стыдно! Ответить | С цитатой
я  (04.05.13 14:33): Комментарии с правдивой информацией о европе блокируются... Ответить | С цитатой
я  (04.05.13 14:31): мда... Ответить | С цитатой
alex  (02.05.13 16:46): І ще. Те, що в них немає ніяких сумнівів у тому, що Україна - європейська країна, це зрозуміло. Про це ніяких питань! Неприватизовані чорноземи, ліси, степи, працьвиті раби, що працюють за копійки, недолуга влада - що ще треба освіченому єуропейському пану, щоб почуватися тут повновладним хазяїном, та нав'язувати свої порядки? Пардон, реформи! Ответить | С цитатой
alex  (02.05.13 16:36): Спершу не зрозумів про ці за загадкові "реформи у галузі прав людини", але потім дійшло.
Хлопці! Та це ж вони про підар.., нє, про геє..., тьху ти. Й не вимовиш щоб адмін на заблокував! Ну коротше про голубих, які під райдужними прапорами єбу..., тьху ти, паруються.
Ось!
Ответить | С цитатой
Z  (30.04.13 09:34): Все эти разговоры про евроинтеграцию — это пятая колонна выслуживается перед своими хозяевами, теми кто их нанял. Ответить | С цитатой
333  (30.04.13 08:59): А еще церковь в этой тухлой Эвропе мужиков с мужиками венчает, вот какие "ценности" нам предлагают! Ломиться туда, где мы заведомо "второй сорт", а может даже и "третий" - верх неосмотрительности или наоборот, далеко идущие планы некоторых! Таможенный союз хоть как рынок сбыта для Украины, а вот Украину, с ее товарами, сельским хозяйством покроет Эвросоюз "как бык овцу". Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Кадровик  (29.04.13 22:16): Ну, и почему швед не сказал "Юле - волю!"? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте