Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
12:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Обласна молодіжна рада розпочинає проект проти хабарництва у вищих навчальних закладах

Дніпропетровська обласна молодіжна рада у рамках проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна» розпочала проект «Останній хабар», покликаний протидіяти хабарництву у дніпропетровських вищих навчальних закладах. Про це голова Дніпропетровської обласної молодіжної ради Станслав Жолудєв заявив на засіданні Дніпропетровського прес-клубу реформ 30 серпня.

Основне завдання проекту — здійснити профілактику корупції у дніпропетровських вищих навчальних закладах, визначити їх рівень корумпованості, провести просвітницьку кампанію серед викладачів та студентів, щодо негативних наслідків корупції і зробити максимально публічною та доступною інформацію про рівень корумпованості вищих навчальних закладів та викладачів.

У рамках проекту для студентів буде діяти Інтернет сайт www.xabar.dp.ua та гаряча телефонна лінія, де студенти зможуть не тільки проголосувати за той чи інший навчальний заклад та факультет, а й назвати окремого хабарника чи факт корупційного діяння.

Орієнтовно із середини вересня протягом двох тижнів буде проведено спеціальне голосування «Скільки коштує твоя сесія». Цю акцію планується провести у 12 найпотужніших навчальних закладах 4-5 рівнів акредитації. Студентам буде запропоновано самим обрати вартість своєї сесії та вкинути відповідну суму до скриньки — для голосування будуть надруковані спеціальні гроші.

За результатами проекту буде випущено спеціальну поліграфічну продукцію, спрямовану на профілактику корупції, до того ж, визначені учасниками «герої» антикорупційної акції отримають запрошення на співбесіду до прокуратури.

Окрім цього, по завершенні проекту — у середині жовтня, буде створено так звану антикорупційну студентську раду, до якої увійдуть активні студенти Дніпропетровська.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Guest  (07.09.07 20:38): В меде тоже много ненужного для качественного выполнения операций. А такое, как история, философия, социология и прочий геморрой, многим намного проще сдать известным методом. Специальность от этого только выиграет. Відповісти | З цитатою
ksu  (04.09.07 13:52): УРА-А-А-А! это же весело! Відповісти | З цитатою
Елена  (04.09.07 10:47): А вы представьте - лежите вы на операционном столе и над вами склонился так называемый хирург, ну например - Igor (31.08.07 13:43): Я так понял, что особо активные студенты это просто стукачи...
Зачем эта борьба? Вот я учился на пятом и уже работал...ну не было у меня времени на один предмет ходить....пошел заплатил и все....и в зачетке порядок и работа не срывается! Все равно каждый сам для себя определяет что учить, а что нет....ну а вымагательством у нас никто не занимался!)) - а у него главное в зачетке "ПОРЯДОК", а то что он Вас жизни может лишить запросто это ему наплевать.
Відповісти | З цитатою
Танюша Руппенталь  (03.09.07 16:57): Я у себя в ВУЗе (учусь заочно и не в Днепре), каждую сессию подписываю бумажку о том, что взяток давать не буду, а если, не дай Боже, меня за этим постыдным занятием застукают, то отвечать буду наравне с преподом. Вот только от этого лишь цены растут...
Интересно, кого это они собираются информировать о "масштабах хабарництва"? все, кого это непосредственно касается, и так в курсе. Очредная охота на ведьм в преддверии выборов.
Відповісти | З цитатою
Ольга  (01.09.07 21:28): Ну да, красивое название, красивая идея... Абсолютно ничего не поменяется, а господин Станислав Желудев отчитается об успешно проведенной акции... Молодежный совет реально мертвая организация, обеспечивающая кого-то теплым местом или гордым званием, не более того! Что-то я не слышала, чтобы кого-то из молодежи особо волновали взятки в вузах, а вот проблемы с жильем, с работой или с оплатой за обучение - так конечно,решайте сами,причем тут молодежный совет! Те же чинуши,только молодые... Обиииидно... Відповісти | З цитатою
ALex  (01.09.07 17:29): Млин им че делать нечего
все ормально сдается
иногда нет желания тратить время на ерунду не нужную и проще договорится
тоже мне активисты
Відповісти | З цитатою
Guest  (01.09.07 00:55): После таких "мероприятий" цены на сдачу резко возрастают :) Відповісти | З цитатою
Против взяток  (31.08.07 20:45): В этих комментариях видна наша ментальность. Нечестность и воровитость - наши неотъемлемые качества. Мы еще долго будем в хвосте европейских стран, потому что и рядовые украинцы, и руководители страны, и политики врут и воруют.
В Англии студенты не только не платят за оценки, но даже и не пользуются шпорами! Это считается позорным бесчестным делом!
Відповісти | З цитатою
koshaka  (31.08.07 14:38): Похоже на предвыборный развод, действительно.

Кросавчеки! Да никуда не децца от взяток. Вас же сами студенты поприбивают, им же труднее сессию сдавать будет теперь, преподы напуганные будут.
Відповісти | З цитатою
Igor  (31.08.07 13:43): Я так понял, что особо активные студенты это просто стукачи...
Зачем эта борьба? Вот я учился на пятом и уже работал...ну не было у меня времени на один предмет ходить....пошел заплатил и все....и в зачетке порядок и работа не срывается! Все равно каждый сам для себя определяет что учить, а что нет....ну а вымагательством у нас никто не занимался!
Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті